Leden van de kinderraad van Kasterlee hebben het parkje op de hoek van de Geelsebaan en Mgr. Cardijnstraat in Kasterlee mee aangeplant.© Gemeente Kasterlee

Kinderraad plant parkje op hoek van Geelsebaan en Mgr. Cardijnstraat aan: “Deze jongeren maken ons centrum mooier”

Kasterlee

De leden van de kinderraad in Kasterlee staken de handen uit de mouwen om het parkje op de hoek van de Geelsebaan en de Mgr. Cardijnstraat in Kasterlee aan te planten.

Het gemeentebestuur van Kasterlee heeft na de afbraak van het parochiecentrum de groene ruimte voor vele decennia in beheer gekregen van de kerkfabriek. Als onderdeel van masterplan De Met versterkt de gemeente met het parkje de vergroening van het centrum. 

Met hulp van de gemeentelijke groendienst plantten de jongeren van de kinderraad hazelaar, vlier, veldesdoorn en gele kornoelje aan. Het gaat om 140 inheemse plantjes die hier goed gedijen. De kinderen hingen ook hun naam aan een boompje.

“De plantjes zorgen mee voor een groene omgeving en dragen bij tot de biodiversiteit. Eenmaal de plantjes goed geworteld zijn en beginnen te bloeien, vormen ze ook een ideale biotoop voor insecten”, zegt Rob Guns (CD&V), schepen van Jeugd en Duurzaamheid in Kasterlee. “Het is fijn dat deze geëngageerde jongeren ons dorpscentrum weer wat mooier willen maken.” (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners