Drie winnaars van de Maanrockrally krijgen ene plek op het podium van Maanrock.© Aikon Productions

Tien finalisten van Maanrockrally strijden om plaats op podium van Maanrock: “Het is een erg straffe finale”

Mechelen -

Eind deze maand vindt in De Club in Mechelen de finale van de 25ste Maanrockrally plaats. Tien finalisten doen er een gooi naar de overwinning. Daarbij zijn ook enkele artiesten uit de Mechelse regio. De drie winnaars van de Maanrockrally krijgen een mooie plek op de affiche van Maanrock 2023.

Stijn Van de Sande

De Maanrockrally is al 25 jaar een springplank voor muzikaal talent en ook dit jaar willen er weer heel wat bands op Maanrock spelen. Dat blijkt althans uit de vele inzendingen die Mechelen Feest kreeg voor de jubileumeditie van de wedstrijd. “De juryleden hebben meer dan tweehonderd inzendingen beluisterd”, zegt Stijn Van Aerschot van de Concertzaak, dat de Maanrockrally mee organiseert. “Er zat enorm veel talent tussen. Het was dan ook niet eenvoudig om tien bands en artiesten te selecteren voor de finale.”

Die artiesten zijn BLOND, JEPP, Joël Francis, Lil Alia, Majé, Eating Rainbows, LeBlanc, Noonzy, TJE en Robbie Lewis. Op 24 en 25 februari nemen ze het tegen elkaar op tijdens de finale van de Maanrockrally in De Club, de concertzaal aan Transit M. “Drie winnaars krijgen een mooie plek in de line-up van Maanrock”, zegt Mechelen Feest-voorzitter Kristof Calvo (Vld-Groen-m+). “Op die manier geven we jong talent de unieke kans om meteen op de affiche van een groot festival te staan.”

Straf lokaal talent

Calvo spreekt van een erg straffe finale. Zo stonden LeBlanc en Noonzy ook in finale van De Nieuwe Lichting en schopten Eating Rainbows en TJE het tot de halve finale van Humo’s Rock Rally. Met Caitlin, de bassiste van de Nederlandstalige popband BLOND, en Robbie Lewis staan ook rasechte Mechelaars in de finale. JEPP, ook bekend als Jasper Publie, groeide eveneens op in de Mechelse regio en ging onder meer naar school in de Dijlestad.

“De Maanrockrally is een prachtig platform om jong muzikaal talent boven de radar te brengen”, vertelt schepen van Jeugd Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+). “Dat ook Mechelaars en jongeren uit de streek het zo ver schoppen in de wedstrijd maakt ons als stad dan ook heel trots. We blijven in soortgelijke platformen voor onze jeugd investeren en kijken heel erg uit naar de apotheose van deze jubileumeditie over enkele weken.”

De finale vindt plaats op 24 en 25 februari, telkens vanaf 20u. De toegang is gratis.

www.concertzaak.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners