Bernadette D’Haeze schreef het gedicht Vriendschap van Marc Laenen op een raam van vrijetijdshuis De Moer in Vosselaar.© Lokaal bestuur Vosselaar

Rijmelaarsroute leidt wandelaars langs 26 gedichten: opbrengst is bestemd voor vzw Balavikas

Vosselaar -

Liefhebbers van poëzie kunnen in Vosselaar nog tot en met zondag 26 februari de Rijmelaarsroute wandelen. Deze poëtische wandeling ten voordele van de vzw Balavikas brengt de wandelaars via een alfabet aan gedichten langs mooie plekjes in Vosselaar.

Bart Van den Langenbergh

De deelnemers van de Rijmelaarsroute volgen in Vosselaar een parcours van 6,5 kilometer. Op 22 locaties vinden ze in totaal 26 gedichten van Marc Laenen, waarbij elk gedicht leidt naar een letter van het alfabet waarbij je de titel moet raden in het kruiswoordraadsel. De titel begint steeds met de letter die je tegenkomt.

De start- en aankomstplaatsen van de Rijmelaarsroute zijn vrijetijdshuis De Moer in de Sint-Jozefstraat en Kaffee De Lindekens aan de Cingel. Op die twee locaties zijn ook de route en het deelnameformulier van de wedstrijd verkrijgbaar. De wandeling kan eventueel opgesplitst worden in een zuidelijk deel (groen) van 3,5 kilometer en een noordelijk deel (rood) van drie kilometer. Het ingevulde formulier moet worden gedropt in de brievenbus van De Moer. Elke week wordt een winnaar geloot, die door vzw Balavikas wordt beloond met een doos met Indische toets.

“Marc Laenen is een jonge zestiger uit Geel die zichzelf een gelegenheidsdichter noemt. Zijn handelsmerk zijn korte, kernachtige gedichten met een speels karakter en een hoge verbeeldingsgraad”, klinkt het bij de dienst Vrije Tijd in Vosselaar. “Hij schrijft bij voorkeur in de klassieke rijmvorm en in een klare, toegankelijke taal. De dichter speelt ook graag in op de actualiteit. Zo schreef hij in volle coronatijd 80 gedichten in 180 dagen over de pandemie.”

Voor een deelnameformulier vragen de organisatoren een vrije bijdrage. De opbrengst gaat naar Balavikas, een vzw die de levensomstandigheden van kinderen en jongeren met een beperking in het zuiden van India wil verbeteren.

www.vosselaar.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners