De 28 lira’s van Chiro Sint-Job juichen bij het verpulveren van het record rondjes steppen rond de bib.© Elke Lamens

Lira’s Chiro Sint-Job verpulveren record in minder dan uur: “Waren niet te houden”

Sint-Job -

De lira’s van Chiro Sint-Job braken het record rondjes steppen en skaten rond de lokale bibliotheek. Het record uit 2019 stond op 521 rondjes, zij deden er driedubbel zoveel.

Het was wieltjesdag bij de lira’s van Chiro Sint-Job. De 28 tieners kregen de missie om het Chirorecord uit 2019 te verbreken. “In minder dan een uur tijd hadden ze dat record van 521 rondjes rond de bibliotheek van Sint-Job al verbroken”, weten leiders Tibo Vermeire en Lore Van Dyck van de lira’s.

Alles wat wieltjes heeft werd in de strijd geworpen om het record te verbreken.© Elke Lamens

“Ze waren heel gemotiveerd en eens het record was verbroken, waren ze niet meer te houden. Ze bleven maar doorgaan. Na drie uur zaten ze aan 1.741 rondjes. Dan hebben we afgeklokt.” Als je weet dat één rondje 140 stappen telt, dan hebben ze samen ruim 240.000 stappen gezet op hun step, fiets, skateboard, skates en gocart. Elk goed voor meer dan 8.700 stappen.

Steppen en skaten dat het een lieve lust is.© Elke Lamens

Dat verdient een ereplek in het recordboek van Chiro Sint-Job. Daarin staan naast het vorige record, nog andere zoals de hoogste menselijke piramide, de hoogste toren bouwen en om ter vuilst zijn. “Zo’n recordpoging is heel bevorderlijk voor de groepssfeer”, merkt de leiding op.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners