De rode kaart van Stefan Verbist verhitte de gemoederen bij de bezoekers. Cappellen hield uiteindelijk met z’n tienen knap stand.© Tom Palmaers

Tienkoppig Cappellen zet topper tegen Bilzen naar zijn hand: “Tot de laatste minuut geknokt”

Cappellen won zondagmiddag de topper tegen het nummer drie uit de stand Belisia Bilzen dankzij een vroege treffer van Thomas Van Zantvoort. De troepen van coach Kris Lenaerts pakken zo niet alleen een knappe tien op twaalf. Cappellen verstevigt dankzij die felbevochten 0-1-zege ook zijn tweede plaats in het klassement.

Cappellen had in de openingsfase duidelijk het betere van het spel. “We begonnen heel scherp en gretig, waardoor aanvankelijk bijna alle tweede ballen voor ons waren”, vertelt Kris Lenaerts. “De 1-0-voorsprong iets voor het kwartier was op dat moment dus volledig terecht. Nadien herstelde de thuisploeg wel het evenwicht, maar we bleven gevaarlijk op de omschakeling.”Na de pauze moesten de bezoekers wel achteruit. “Aanvankelijk bleef het bij wat steriele druk van Belisia en gaven we weinig weg, maar toen Stefan (Verbist, red.) op het uur rood kreeg nam de druk alleen maar toe. Belisia is tenslotte niet voor niks de best voetballende ploeg van de reeks. Ze beschikken bijvoorbeeld over enorm veel technische bagage. Daarom hebben we met een man minder ook één en ander aangepast en dat werkte duidelijk.”

Het was wel bibberen tot op het einde voor Cappellen. “Dat hebben we voor een stuk aan onszelf te wijten, want zelfs met z’n tienen konden we een paar keer gevaarlijk tegenprikken. De laatste pass ontbrak alleen net iets te vaak. Al is dat ook echt het enige minpuntje, want voor de rest hebben we een collectieve topprestatie afgeleverd. Niemand voelt zich bijvoorbeeld te goed om de steek van een ander op te rapen. Integendeel, iedereen heeft tot de allerlaatste minuut geknokt voor elkaar.”

Voor Cappellen was het de derde zege in vier matchen. “En dat tegen de ploeg met het minste verliespunten thuis. Om maar te zeggen dat we niet voor niks bovenin staan. Al moeten we wel elke week opnieuw bevestigen, want we kunnen ons geen snipperdag veroorloven. En al zeker de komende twee weken niet met toppers tegen leider Hades en Hasselt. Niet dat we bezig zijn met het klassement, maar na dat tweeluik gaan we wel weten tot waar onze ambities dit seizoen kunnen reiken.” (kga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen