Niels Vandeputte reed een meer dan degelijke cross in Hoogerheide en finishte op plek zeven.© BELGA

Niels Vandeputte tevreden met zevende plek: “Er had misschien nog iets meer ingezeten”

Met Niels Vandeputte op de zevende plaats en Toon Vandebosch pas als 23ste noteerden we twee haast tegengestelde uitslagen. De ene kon met een brede glimlach weer naar huis, de andere keerde eerder met de staart tussen de benen huiswaarts.

Karel Lemmens

“De wedstrijd is verlopen zoals ik het vooraf verwacht had”, liet Niels Vandeputte achteraf weten. “Mathieu en Wout bleken al snel de sterksten na een heel snelle openingsronde. Achter hen bleef het echter lang gesloten. Het was niet makkelijk om in het begin een goeie positie vast te houden omdat het af en toe stilviel waardoor er weer andere jongens naar voor kwamen. Gerben Kuypers en Michael Vanthourenhout braken achter het leidende duo de koers open, maar ze konden niet standhouden. Wat later ging Cameron Mason en ik schoof mee. Uit dat groepje zijn Iserbyt, Van der Haar en Sweeck weggesprongen. Laurens kwam echter ten val zodat hij terugviel bij mij en Mason. Sweeck versnelde in de slotronde maar ik liet hem niet gaan. Bij de balken kon ik wat afstand nemen zodat ik met een kleine voorsprong de laatste rechte lijn kon opdraaien om zo finaal de zevende plek op te eisen. Uiteindelijk kwam ik nog heel dicht bij plaatsen vijf en zes. Dat is het enige wat achteraf bekeken wat zuur smaakt. Met een iets snellere voorlaatste ronde had het er misschien nog ingezeten. Als ik het wedstrijdverloop nog eens doorloop mag ik besluiten dat ik dit WK heb gereden zoals ik dat het best kon aanpakken. Vooraf had ik gezegd dat de eerste zes plaatsen wellicht niet vacant waren en dus kan ik vrede nemen met een zevende plaats.”

© BELGA

Toon Vandebosch kent baaldag: “Het ging te snel voor mij”

Toon Vandebosch kon moeilijk blij zijn met zijn uitslag, maar kon zijn mindere prestatie wel plaatsen. “Het ging gewoon te snel voor mij en ook het parcours was niet echt op mijn maat gesneden”, draaide de Mallenaar niet rond de pot. “Ik had vooraf gehoopt dat het deze week nog flink ging regenen zodat het hopelijk een tempocross werd, maar de weergoden lieten me in de steek. Daardoor kregen we een heel snelle omloop en dat is veel minder mijn ding. Dat wringen voor je plaatsje doe ik niet graag en dat maakt dat ik er eigenlijk niet aan te pas kwam. Misschien was ik ook niet goed genoeg. Ik heb wel nog geprobeerd om er het maximum uit te halen maar je hoopt uiteraard toch op iets meer dan een 23ste plaats. Toch heb ik genoten van dit WK. Dit is iets wat je in je carrière wil gedaan hebben. Nooit zag ik zoveel volk op een cross waar ik aan deelnam. Dat gaf een geweldig gevoel. Ik blijf wel met een raar gevoel zitten. Met Van der Poel werd een ploegmaat wereldkampioen. Daar ben ik uiteraard heel blij om. Anderzijds heb ik deze week Van Aert beter leren kennen en dat is echt een heel aangename kerel. Ik had hem die wereldtitel dus ook wel gegund.”

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden