Brusk Er kwam na de rust het veld op tegen Beringen en deed de partij helemaal in het voordeel van Kampenhout kantelen.© Kms

Voetbal 3de afdeling VV

Eppegem grijpt laatste strohalm, Kampenhout doet goede zaak na knappe comeback

Een primeur op speeldag 20: alle Vlaams-Brabantse teams derdeklassers pakten punten. In de A-reeks stuntte hekkensluiter Eppegem, in de B-reeks verraste Sporting Kampenhout en pakte ook Olympia Wijgmaal een punt.

Stefan Van De Weyer

Hekkensluiter Eppegem verraste door op eigen veld Jong Lede, dat vijfde stond, met 2-0 opzij te zetten. Ilias Assalhi scoorde na een kleine twintig minuten de 1-0 en zorgde in de slotminuten ook voor de zekerheid. Het was ook wel van moeten voor Eppegem, want rechtstreekse concurrenten Rumbeke en Wervik onderin wonnen eveneens. De kloof blijft zo vijf punten.

  Wolvertem Merchtem boekte een 2-2-gelijkspel bij Anzegem, dat vierde stond. In de 89ste minuut bezorgde invaller Joël Noumen de blauw-roden een puntje. Dat brengt de fusieclub met een 23 op 60 op de tiende plaats.

  Na de zege van Diest kon ook Kampenhout maar beter winnen en dat deed het met een 2-3-zege op bezoek bij rechtstreeks concurrent Beringen. Kampenhout zette in deze zespuntenwedstrijd een 2-0-achterstand op twintig minuten tijd nog om in een 2-3-zege. In een evenwichtige eerste helft scoorde de thuisploeg in het slot. Toen het na de rust vrij snel 2-0 werd, zag het er somber uit voor de bezoekers. De pas ingevallen Brusk Er scoorde echter meteen tegen en bracht weer vuur in de wedstrijd. De partij kantelde en Arseny Avetisov kopte op hoekschop de 2-2 binnen. Even later zorgde Er met z’n tweede van de avond voor de totale ommekeer en een gouden driepunter.

   Betekom speelde 1-1 tegen Esperanza Pelt. De thuisploeg begon goed, maar toch was het Pelt dat op voorsprong kwam. Net voor rust kwam Betekom gelijk via een eigen doelpunt van de Limburgers. In de tweede helft waren de meeste kansen voor de bezoekers, maar Betekom hield een punt thuis. Door het gelijkspel staat het nu negende.

   Ook Wijgmaal pakte een puntje na een 1-1-gelijkspel tegen Termien, dat vierde stond. Termien scoorde al na vijftien seconden via Francesco Piras. Daarna heersten de Limburgers zonder te grote kansen. In de tweede helft drukte Olympia meer en aanvoerder Robbe Vandervondelen kopte een corner binnen voor de 1-1. Het brengt blauw-wit op een gedeelde tiende plaats met 19 op 57.

   Aangeboden door onze partners

   Hoofdpunten

   Aangeboden door onze partners