Julie Brouwers pakte in Hoogerde knap brons in de Mixed Team Relay.© BELGA

Ondanks sterk WK moet Julie Brouwers op zoek naar een ander team: “Raar, maar ik moet verder kijken”

Met een bronzen medaille in de Mixed Team Relay (vrijdag) en een tiende plaats individueel reed Julie Brouwers een meer dan verdienstelijk WK. Toch ziet de Olmense haar contract bij De Ceuster-Bonache CX Team.

“Woensdag kreeg ik inderdaad te horen dat er voor volgend seizoen geen plaats meer voor mij was”, vertelt Julie Brouwers. “Dat kwam raar over. Zeker na mijn Belgische titel in Lokeren en de strategie van het team om jong Belgisch damestalent te laten doorgroeien. Ik haalde er wel extra stimulans uit. En kijk dan met gezonde ambitie verder om volgend jaar bij een ander team onderdak te vinden.”

Die bronzen medaille was nochtans een mooi aandenken voor de 20-jarige. Met haar toptienplaats in de individuele wedstrijd liet ze zien ook na het BK over de juiste vorm te beschikken. “Het was een mooie strijd met de Amerikaanse Madigan Munro. Als ik terugkijk op drie dagen Hoogerheide kan ik alleen maar fier zijn op mezelf.”

Ploegmanager Davy De Ceuster bevestigde het nieuws. Zonder er dieper op in te gaan gaf hij aan dat er bij de ploegleiding voor gekozen is om het aflopende contract niet te verlengen.

Geen top tien voor Verdonschot

Laura Verdonschot werd in Hoogerheide pas vijftiende. “Niet wat ik voor ogen had”, klonk het. “Maar de ziekte die ik voor het BK opliep zit nog steeds in de kleren. Eigenlijk heb ik nog meer spijt dat ik daar mijn goede vorm niet kon laten zien.”

De renster van het De Ceuster-Bonache CX Team bewees met twee toptienplaatsen in de Wereldbeker terug op niveau te zijn na een lange periode van kommer en kwel. “Zelf zie ik het vooral als een gemiste kans om aan de mensen te laten zien op het BK dat ik effectief terug was.”

Jens Adams elfde bij de elite

Bij de mannen greep Jens Adams net naast een toptienplaats. Daar was Adams best tevreden mee. “Tien dagen geleden kon ik mijn sokken en T-shirt nog niet aandoen en hoopte ik vooral hier te kunnen starten. Dat me dat gelukt is maakt me wel blij. Tussen zo’n menigte fietsen was wel speciaal. Als ik voor mezelf spreek mag het volk gerust wat dichter staan. Al begrijp ik wel dat men hier omwille van veiligheid een marge inbouwde. Wat het slot van het veldritseizoen betreft denk ik niet dat ik alles nog ga rijden. Maar in Lille en Oostmalle hoop ik zeker nog te starten.” (lver)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden