Van links naar rechts: Stef Aerts, Thomas Verstraeten en Marie Vinck.© Jeroen Hanselaer

FC Bergman krijgt Zilveren Leeuw op beroemd Venetiaans kunstfestival: “Schilderachtige esthetiek met moderne technologieën”

Antwerpen -

“Blij en trots kunnen we aankondigen dat FC Bergman de Zilveren Leeuw voor Theater 2023 krijgt van La Biennale di Venezia”, kondigt het Antwerps theatergezelschap het nieuws aan op zijn website. Volgens de organisatie flirt FC Bergman met de limieten van de haalbaarheid en creëert het apocalyptische sprookjes.

debn

Het is met de Italiaanse première van Het Land Nod dat het theatergezelschap van onder anderen acteurs Stef Aerts, Marie Vinck, Bart Hollanders en Matteo Simoni op het 51ste Internationale Theaterfestival furore zal maken. Voor die productie lieten ze zich naar eigen zeggen inspireren “door de majestueuze Rubenszaal van het KMSKA.”

De organisatoren van La Biennale beschrijven hun motivatie als volgt: “Geïnspireerd door cinema, literatuur en kunstgeschiedenis, gemengd met een schilderachtige esthetiek vormt FC Bergman met hun werk een originele poëzie die een verontrustende bezorgdheid bij de kijker brengt.”

De prijsuitreiking vindt plaats op 17 juni tijdens het Italiaanse theaterfestival dat plaatsvindt van 15 juni tot 1 juli.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners