Tiago Faria Da Silva (rechts) was een gesel voor de bezoekend defensie: “Dit laat het beste verhopen voor de komende belangrijke weken.”© koen fasseur

Tiago Faria Da Silva bezorgt Zwarte Leeuw oververdiend punt: “Grote klasse getoond”

Leider Houtvenne is zaterdagavond niet verder geraakt dan een 2-2-gelijkspel op bezoek bij staartploeg Zwarte Leeuw. De bezoekers klommen nochtans tot tweemaal toe op voorsprong, maar de veerkrachtige Leeuwen zetten evenveel keer de scheve situatie recht en kwamen op het einde zelfs nog het dichtst bij de zege.

Zo raakte een beresterke Tiago Faria Da Silva in de slotfase de onderkant van de lat voor de thuisploeg. “Hoewel we op voorhand getekend hadden voor een punt, ben ik uiteindelijk toch niet tevreden met dit gelijkspel”, vertelt de flankaanvaller na afloop. “Er zat veel meer in dan een punt. De beste kansen waren bijvoorbeeld voor ons. Het is alleen jammer dat de laatste pass net iets te vaak ontbrak.”

De ongrijpbare Faria Da Silva was een gesel voor de bezoekende defensie. “In tegenstelling tot Pelt vorige week is Houtvenne een ploeg die wil voetballen en dat ligt me wel. Al was ik niet de enige bij ons die een hoog niveau haalde. Heel de ploeg heeft het schitterend gedaan. Het getuigt bijvoorbeeld van grote klasse om tegen de leider tot tweemaal toe een achterstand op te halen. Dat laat het beste verhopen voor de komende belangrijke weken.”

Teleurstelling bij Houtvenne

In het bezoekende kamp overheerste duidelijk de teleurstelling. “We waren gekomen voor de drie punten en als dat er dan uiteindelijk maar één wordt, is dat toch een kleine ontgoocheling”, aldus doelpuntenmaker Ben Santermans. “Anderzijds was een gelijkspel misschien wel het hoogst haalbare, want zeker in de tweede helft was Zwarte Leeuw de gevaarlijkste ploeg.”

Houtvenne moest tien minuten voor tijd ook nog eens met een man minder verder na een tweede gele kaart voor Stankov. “Dat maakte het er natuurlijk niet eenvoudiger op. Al kon de thuisploeg niet echt profiteren van die extra ruimte. Daarom is een gelijkspel ook gewoon de correcte uitslag.” (kga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen