Nationaal voorzitter Tom Van Grieken steunt volop nieuw bestuur Brechtse afdeling.© koen fasseur

Voorzitter Tom Van Grieken (Vlaams Belang) ‘tapt’ nieuw hoofdstuk Brechtse afdeling op gang: “Nationaal enthousiasme lokaal vertalen”

Brecht -

In een eivol café ’t Goorhof in Sint-Job heeft Vlaams Belang Brecht haar nieuwe bestuursploeg voorgesteld. Nationaal voorzitter Tom Van Grieken kwam het nieuwe team meteen de volle steun verlenen en tapte om dit te vieren een gratis vat.

Ruim honderdtwintig sympathisanten zakten naar café ’t Goorhof in de Kerklei af om met het nieuwe bestuur kennis te maken. Onder leiding van interim-voorzitter Kris De Pooter uit Sint-Job trekt een uitgebreide ploeg naar de verkiezingen van 2024.

In het nieuwe team zetelen Monique Declerck uit Sint-Job, Willem Verheyen uit Sint-Job, Koen De Roover uit Sint-Job, Paul Demeyere uit Sint-Lenaarts, Roland De Zutter uit Sint-Job en secretaris Roeland Moerman uit Brecht.

“Een halfjaar geleden hebben we dit bestuur gevormd en sindsdien al heel vaak vergaderd. We hebben elkaar goed leren kennen en het is een goed vast team waarmee we het verhaal van Vlaams Belang Brecht in de toekomst kunnen schrijven”, stelt De Pooter. “We nodigen alle partijleden alvast uit op onze lentebrunch op 25 maart om elkaar beter te leren kennen.”

Tom Van Grieken spreekt ruim 120 sympathisanten toe in ’t Goorhof bij voorstelling nieuw bestuur Vlaams Belang Brecht.© koen fasseur

Regiovoorzitter Wouter Bollansée heeft het volste vertrouwen in dit bestuur: “We trekken officieel een streep onder het verleden en gaan voor een nieuwe, frisse start. Op de komende ledenvergaderingen kunnen de leden hun input geven voor het verkiezingsprogramma.”

“Wind in de zeilen”

“Onze partij heeft de wind in de zeilen”, benadrukt nationaal voorzitter Tom Van Grieken. “In verschillende gemeenten vernieuwen we onze afdelingen. In Brecht slaan we een bladzijde om en kijken hoopvol vooruit. We hopen het nationaal enthousiasme lokaal te vertalen.”

Tom Van Grieken tapt gratis pintjes voor een tournée générale.© koen fasseur

Hij geeft ook meteen drie redenen waarom Vlaams Belang in trek is. “We zijn de enige partij die al jaren zegt dat we criminelen hard moeten aanpakken en inzetten op een zerotolerancebeleid. Alleen Vlaams Belang durft spreken over massa-immigratie. Elk jaar groeit het aantal met 34.000, dat is telkens zoveel als een gemeente Brecht. Wij komen op voor onze mensen en beginnen niet over onszelf of welke coalities we gaan vormen. Wij gaan al die traditionele partijen een ongelooflijk oplawaai geven”, belooft Van Grieken alvast. Dat werd in Sint-Job alvast op luid applaus onthaald.

 (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners