© ATV

Man die ex-vriendin en haar ouders neerstak in Nederland, ingerekend op E19 bij Schoten

Schoten -

De Nederlandse politie heeft zondagmorgen in Schoten een 31-jarige man opgepakt, die verdacht wordt van een dodelijke steekpartij in Delft. De verdachte kon na een lange achtervolging ingerekend worden op de E19. De man heeft de feiten bekend op sociale media.

vdaa, debnBron: BELGA, eigen berichtgeving

Bij een steekpartij in het Nederlandse Delft is zondag een 33-jarige vrouw omgekomen en zijn een 55-jarige man en een 57-jarige vrouw zwaargewond geraakt. Twee zwaargewonden zijn met spoed naar het ziekenhuis vervoerd, de 33-jarige vrouw overleed ter plaatse.

Getuigen

Een getuige zegt aan Nederlandse media dat hij een man zag die een groot mes in zijn handen had. Even voordien was hij met de auto aangekomen. Toen de bewoners van het hoekhuis naar buiten kwamen, zegt de getuige, viel hij hen meteen aan. De man werd in het gezicht gestoken. “Ook de jonge vrouw kreeg verschillende messteken en verloor erg veel bloed”, zegt een getuige die net uit de kerk kwam toen het gebeurde.

Een andere getuige was op weg was naar haar zwangere dochter. “Ik dacht een paar uurtjes bij haar schoon te gaan maken. Maar ik liep langs het huis en in de tuin zag ik ineens drie mensen. Eentje zat helemaal onder het bloed, maar nog wel in leven, zo leek het. Eentje bewoog niet meer.”

Achtervolging

De dader woont volgens de politie in België. Hij nam na de steekpartij de vlucht met zijn wagen waarop de Nederlandse politie meteen de achtervolging inzette. Ook kwam er een helikopter bij. In samenwerking met de federale politie, kon de man klemgereden worden op de E19 ter hoogte van Schoten.

De 31-jarige Juanito V. schreef na de feiten op zijn sociale media het volgende: “Ik heb drie mensen neergestoken, waaronder de persoon waarvan ik hield. lk kon het ni verkroppen da ze mij verliet...”.

Maandag verschijnt de verdachte in Antwerpen voor de onderzoeksrechter. De Nederlandse autoriteiten zullen middels een Europees aanhoudingsbevel om zijn overlevering vragen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen