Sofie De Maerschalck (links) en haar collega Jolien.© AF

Kinderopvang ’t Nestje geopend in schoolgebouw van ’t KaBaZke

Meerhout -

Kinderdagverblijf ’t Nestje in Meerhout-Zittaart is feestelijk geopend. De crèche is gehuisvest in het schoolgebouw van ’t KaBaZke en biedt plaats aan achttien kinderen.

Annelies Frederickx

Kinderdagverblijf ’t Nestje is dit weekend feestelijk geopend, maar Sofie De Maerschalck vangt al een maand baby’s en peuters op in de nieuwe crèche. “Ik kreeg mijn vergunning sneller dan verwacht”, vertelt de Balense orthopedagoge. “Zo kon ik al op 2 januari de deuren openen in plaats van dit weekend. Dat kwam uiteindelijk goed uit, al moest ik wel in allerijl nog de finishing touches aanbrengen. Enkele ouders hadden namelijk nood aan opvang voor hun kinderen en zo kon ik een vliegende start nemen.”

Extra zorgnoden

In het nieuwe kinderdagverblijf is plaats voor achttien kindjes en dat blijkt geen overbodige luxe. “Op korte termijn zijn we inderdaad helemaal volzet”, meldt Sofie De Maerschalck. “Het is niet zo dat hier voortdurend achttien kindjes rondlopen. Wij voorzien opvang aangepast aan de noden van het kind en het gezin. Sommige kindjes komen verschillende dagen per week en anderen slechts een halve dag. Bovendien zijn kinderen met extra zorgnoden welkom. Ik ben orthopedagoge van opleiding en ik vind het daarom belangrijk om ook opvang te bieden aan kinderen met extra zorgnoden. ’t Nestje is in de eerste plaats een crèche, maar voor en na school of tijdens vakanties zijn ook broers en zussen van onze baby’s of peuters welkom.”

Bij ‘t Nestje zijn 18 kindjes welkom.© AF

’t Nestje is gehuisvest in het schoolgebouw van ’t KaBaZke en dat is niet toevallig. “De kleuterschool zocht samenwerkende onthaalmoeders, maar vond die niet”, legt Sofie De Maerschalck nog uit. “Ik heb dan contact opgenomen met de school. Ik wilde zelfstandig een crèche openen, maar vond niet meteen een locatie. Zo ontstond deze samenwerking en die gaat verder dan alleen de huisvesting. Vanuit ’t Nestje werken we nauw samen met de kleuterjuffen, bijvoorbeeld tijdens themadagen. Tegelijkertijd worden de peutertjes van ’t Nestje op die manier klaargestoomd voor het kleuterklasje. Het is dus een win-win voor iedereen.”

www.kinderopvangtnestje.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners