© BELGA

Matthias Casse al in derde ronde uitgeschakeld op Grand Slam in Parijs: “Ik was een beetje te nonchalant”

Matthias Casse raakte zondag niet verder dan de derde ronde op de Grand Slam judo van Parijs. De 25-jarige Antwerpenaar, nummer twee van de wereld in de categorie tot 81 kg, werd verrast door de Portugees Joao Fernando (IJF 55). Die sloeg toe met ippon na twee minuten kamp.

Bron: BELGA

“Er valt niet veel te zeggen”, pufte Casse na afloop. “Ik voelde me goed en had een goede voorbereiding. Ook tijdens de kamp was er geen probleem. Ik dacht alles onder controle te hebben, maar in het judo kan het snel gaan. Ik zette een goede aanval in en was vervolgens iets te nonchalant in mijn verdediging. Ik dacht dat ik hem kon blokkeren, maar dat was niet het geval. En het was meteen gedaan.”

Casse, de wereldkampioen van 2021 en bronzenmedaillewinnaar op de Spelen in Tokio, mikte op meer. “Ik wilde tot het einde meegaan”, gaf hij aan. “Er doen veel grote namen mee. Er is niet enkel Tato Grigalashvili (de Georgische wereldkampioen en nummer een van de wereld, red.). Het had een goede test kunnen zijn voor het WK, maar ik heb die kans verspild. Ik krijg in Antalya eind maart een nieuwe kans. Ik ga over twee weken niet naar de Grand Slam in Tel Aviv. Ik ga mezelf opnieuw bij elkaar moeten pakken.”

Casse probeerde wel te relativeren. “Het kan beter nu gebeuren dan op het WK. Ik heb altijd hoge verwachtingen van mezelf. Het WK, dat dit jaar vrij vroeg valt, is het grote doel. Daar wil ik winnen. Dan moet de vorm veel beter zijn.”

Vorig jaar verloor Casse in de WK-finale van grote rivaal Grigalashvili. Hij is uit op revanche en probeert daarom constant te verbeteren. “Mijn judo is al vrij compleet, maar ik probeer mijn arsenaal worpen nog uit te breiden. Het gaat om details, maar het kan de uitslag van een wedstrijd wel beïnvloeden. Ik blijf even hongerig en ambitieus als de voorbije jaren. Je wil altijd vooruit blijven gaan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten