De winnaars van de vier categorieën tussen sportschepen Goyvaerts en burgemeester T’Sijen.© Ann S.

Meer dan 1.400 mensen stemmen voor de sportfiguren van Boechout

Boechout -

De vier laureaten die Boechout tijdens zijn Feest van de Sport bekend maakte, hebben hun overwinning zeker niet gestolen. Naast de vakjury brachten meer dan 1.400 mensen een stem uit in de verschillende categorieën.

Op die manier werd acrogymnaste Sofie Jaeken verkozen tot fenomenale sporter van 2022. Vorig jaar won de 17-jarige in haar categorie goud op het Belgisch kampioenschap en werd ze met haar teamleden tweede op het WK acrogym in Azerbeidzjan.

Gert Van Nuffelen van Sporting Vremde kreeg de titel van grandioze trainer. Met de U5, U6 en U7 draagt hij fair play en teamspirit hoog in het vaandel. De 12-jarige Nynthe Welslau mag zich sportieve nieuwkomer noemen. Met haar pony Darwin begon ze vorig jaar deel te nemen aan jumpings. Ze behaalde meteen tientallen overwinning en als beloning kwalificeerde ze zich voor de kerstjumping van Mechelen in de Nekkerhal.

De laatste categorie was de vrijwilliger van het jaar. Griet Van Nuffel verdient deze nadat ze zich al 25 jaar inzet voor Wapper vzw, een sportclub voor mensen met een beperking. Ze begeleidt de zwemmers en ontfermt zich eveneens over de administratie wat betreft het zwemmen binnen de club. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners