Philip Lemal en schepen Pieter Smits zijn twee van de jongeren in de gemeenteraad.© rr

Jeugdraad zet debat op met jongeren van alle partijen

Schelle -

Om van gedachten te wisselen over de plannen van de lokale politieke partijen en de toekomst van Schelle zet de jeugdraad van Schelle op 11 februari een debat op. De Debattle is een avond van en door jongeren.

De jeugdraad zette in het verleden al enkele keren een debat op om te peilen naar plannen, ambities en waargemaakte beloftes bij de lokale politieke partijen. “Al hebben we deze keer wel de vraag gesteld om jongeren te sturen”, zegt Philip Lemal, die samen met Stijn Van Hoofstat vanuit de jeugdraad de organisatie op zich neemt. “Om een goede inschatting te kunnen maken wat de jongeren van ons dorp willen maken. Zelf beperk ik me tot de organisatie, aan het debat zelf neem ik niet deel.”

“De vertegenwoordigers gaan in debat met elkaar rond verschillende thema’s die onze gemeente aanbelangen. Als moderator fungeert Audrey Van Doorslaer. Zij heeft al ervaring in het politieke landschap en was zelf ook zestien jaar een Schellenaar.”

“Jongeren van onze gemeente, maar natuurlijk ook van onze buurgemeenten zijn allen van harte welkom. Zo kunnen ze zich een beeld vormen waar de verschillende partijen op lokaal niveau voor staan en wat ze nu eigenlijk van plan zijn met de toekomst van Schelle.”

De Debattle vindt plaats op zaterdag 11 februari in het gemeentehuis en gaat van start om 20u. De toegang is gratis. Alle aanwezigen worden na afloop uitgenodigd om iets te drinken in jeugdhuis Sjatoo Schelle.

(bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners