© AFP

David Goffin streng na Belgische Davis Cup-blamage tegen Zuid-Korea: “We waren gewoon slecht, allemaal”

Het Belgische Davis Cup-team heeft zich zondag in Seoel niet kunnen plaatsen voor de groepsfase van de Finals. Zizou Bergs (ATP 115) verloor de vijfde en laatste partij in de ontmoeting tegen Zuid-Korea in twee sets van Seong Chan Hong (ATP 237). Het werd na een uur en 58 minuten tennis 6-3 en 7-6 (7/4). Zuid-Korea wint de confrontatie in de kwalificaties zo met 3-2.

Bron: BELGA

Eerder op de dag verloren het dubbelduo Sander Gillé en Joran Vliegen in twee sets (7-6 (7/3) en 7-6 (7/5)) van Nam Ji Sung en Song Min-Kyu en moest David Goffin (ATP 41) in drie sets (3-6, 6-1 en 6-3) de duimen leggen voor Soonwoo Kwon (ATP 61).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zaterdag had België een 2-0 voorsprong genomen dankzij overwinningen van Bergs, tegen Kwon, en Goffin, tegen Chan Hong.

Zuid-Korea mag zo naar de groepsfase van de Davis Cup Finals (12-17 september). Die wordt gespeeld in vier nog aan te duiden steden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Belgen spelen barrages voor het behoud in de Wereldgroep op 16 en 17 september. Dat worden de laatste duels van Johan Van Herck als Davis Cup-kapitein. Van Herck maakte vorige maand bekend eind 2023 te zullen stoppen als kapitein van de Belgische tennisploegen in de Davis Cup en Billie Jean King Cup. De Belgische vrouwen spelen op 14 en 15 april hun kwalificatieduel in de Billie Jean King Cup in Canada.

Goffin: “We waren gewoon slecht, allemaal”

“Het is een heel zware dag voor iedereen”, gaf Goffin achteraf aan. “We begonnen gisteren zo goed, we moesten vandaag nog maar een punt pakken. Maar we waren gewoon slecht, allemaal. We hebben niet goed gespeeld. In alle wedstrijden lagen er kansen. In het dubbel was het heel spannend. Zelf win ik de eerste set tegen Kwon, maar begin ik slecht aan de tweede. Daarna werkt hij het knap af. Zizou had ook zijn kansen, maar kon de partij tactisch niet winnen. Het is natuurlijk nooit evident, maar dit is wel een nederlaag die extra pijn doet. Drie wedstrijden op een dag verliezen is heel veel. Het is heel jammer. Ik hoop dat we deze tegenslag kunnen gebruiken om terug te slaan, zowel individueel de komende weken als met de ploeg in de Davis Cup.”

© AFP

Ontgoochelde Van Herck: “Weet niet wat er is gebeurd”

“Dit is heel moeilijk om mee om te gaan”, zuchtte Van Herck na afloop. “We hadden gisteren een goede dag, met een uitstekende partij van Zizou Bergs (die won van de Zuid-Koreaanse nummer een Kwon, red.). Vandaag hadden we drie kansen om het af te maken. Telkens was er een mogelijkheid, maar telkens liep het ook mis. Het is natuurlijk een enorme teleurstelling dat we hier uitgeschakeld worden.”

“Ik denk niet dat we de tegenstander hebben onderschat. We hebben gisterenavond en deze morgen alles gedaan wat nodig was. We hadden zelfvertrouwen voor het dubbel, maar dat verliezen we. David (Goffin, red.) wint dan zijn eerste set tegen Kwon, maar haalt het ook niet. Het is moeilijk om te zeggen wat er is gebeurd vandaag. We moeten dit rustig analyseren. Het heeft geen zin emotioneel te reageren. We moeten dit eerst verteren en dan verder kijken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis