Een wedstrijdbeeld van vorig voetbalseizoen.© sma

OCMW Lier verkoopt voetbalveld Molenzonen aan Heist-op-den-Berg

Lier, Hallaar -

Na de gemeenteraad van Heist-op-den-Berg heeft nu ook de OCMW-raad van Lier de verkoop van de gronden van voetbalclub Molenzonen in de Spekstraat in deelgemeente Hallaar goedgekeurd. In Heist-op-den-Berg gebeurde dat unaniem, in Lier ging enkel de meerderheid met de overeenkomst akkoord.

Chris Van Rompaey

LEES OOK.Gemeenteraad keurt aankoop grond voor Molenzonen eenparig goed

KFC Molenzonen Hallaar voetbalt op gronden die grotendeels eigendom zijn van het OCMW van Lier. Het OCMW wilde die dure gronden te gelde maken en er een ontwikkelaar een groot woonproject op laten bouwen. Maar dan zou Molenzonen moeten vertrekken. Dat doemscenario is nu van de baan dankzij een verkoopovereenkomst tussen Lier en Heist-op-den-Berg.

De OCMW-raad besliste om akkoord te gaan met de verkoop van het perceel aan de gemeente Heist-op-den-Berg aan de schattingsprijs van 1,48 miljoen euro mits enkele voorwaarden. “Zo mag de gemeente Heist-op-den-Berg het voorste deel van de gronden, gelegen langs de weg, de eerste tien jaar niet ontwikkelen. Gebeurt dit toch, dan moet Heist-op-den-Berg 300.000 euro, geïndexeerd conform de ABEX-index, betalen aan OCMW Lier”, verduidelijkt de Lierse schepen van Patrimonium Sabine Leyzen (Open Vld).

Het achterste deel van de gronden, waar het voetbalterrein zich bevindt, mag de eerste twintig jaar niet ontwikkeld worden. Mocht dat wel gebeuren, dan moet Heist-op-den-Berg de helft van de verkoopwaarde, geïndexeerd conform de ABEX-index, betalen aan OCMW Lier. De gemeente Heist-op-den-Berg bevestigt tot slot uitdrukkelijk dat er geen nieuw stratentracé op de grond zal worden voorzien, aangezien de verkoop gebeurt om het voetballen en de recreatie te laten verder bestaan op de huidige locatie. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen