Bij de controle op de Putsesteenweg in Bonheiden controleerde de politie negentien voertuigen.© lokale politie Bodukap.

Politie houdt hele avond en nacht controles: “Meerdere verdachte personen opgepakt”

Bonheiden, Putte, Sint-Katelijne-Waver -

De lokale politie Bodukap heeft zaterdagavond en -nacht op verschillende plaatsen controles gehouden. Meer dan honderd personen werden aan een controle onderworpen. Tijdens de actie zijn verschillende verdachte personen opgepakt.

De controleactie was gericht op verkeersveiligheid, maar ook om het fenomeen rond woninginbraken aan te pakken. Alles samen moesten 86 wagens aan de kant voor een controle. Niet alleen bestuurders werden gecontroleerd, ook de inzittenden van de auto’s.

Er waren controles op de Putsesteenweg in Bonheiden, Tinstraat in Putte en op de R6 in Sint-Katelijne-Waver. “Twee bestuurders legden een positieve ademtest af. Zij hadden respectievelijk 1,33 en 1,38 promille alcohol in het bloed. Een andere persoon reed dan weer onder invloed van drugs”, laat de politiezone weten. “Daarnaast werden ook andere inbreuken vastgesteld zoals het niet dragen van de veiligheidsgordel, rijden met een voorlopig rijbewijs en zonder begeleider, het bezit van drugs en het rijden zonder rijbewijs.”

Ook op de R6 was er een controle. Daar moesten 54 auto’s aan de kant.© lokale politie Bodukap

De politie nam tijdens de controle ook een opgedreven bromfiets in beslag en vatte ook een persoon die illegaal in ons land verbleef.

In de Tinstraat in Putte werden dertien voertuigen staande gehouden voor een controle.© lokale politie Bodukap

“Tijdens de controle zijn meerdere verdachte personen opgepakt. Naar hen zal nu verder onderzoek worden uitgevoerd.” (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners