Spraakwater met Wim Claeys© David Van Hecke

Spraakwater brengt muzikant en cabaretier Wim Claeys naar Berendrechtse bibliotheek

Zandvliet -

Spraakwater nodigt sprekers uit naar de bibliotheek aan de Tongerlostraat 2. Dat kunnen journalisten zijn, muzikanten, auteurs of zoals nu een cabaretier. Wim Claeys is donderdag 9 februari te gast.

Als jong ventje liep muzikant en cabaretier Wim Claeys te pronken met memorabilia uit het nazitijdperk. Bij het VNJ, de Vlaams-nationalistische jeugdbeweging, zong hij uit volle borst mee met aangebrande oorlogsliederen. Want ja, zijn papa was SS’er geweest en zijn papa kon toch niet slecht zijn.  

Pas toen Wim als tiener de gruwel van de Holocaust onder ogen zag, begon hij zich vragen te stellen bij het oorlogsverleden van zijn vader. Terwijl het Vlaams Blok almaar groter werd en het VNJ steeds meer in de richting dreef van extreemrechts, werd Wim in een andere richting getrokken: die van de muziek. Wim keerde zich af van het Vlaams-nationalistische milieu waarin hij opgroeide, maar nooit van zijn vader. Die bleef namelijk in de eerste plaats altijd zijn lieve, grappige papa.

Spraakwater begint om 20u30, tickets kosten 8 euro, in voorverkoop 6 euro, kansentarief 2 euro. Bestellen kan via vrijetijdscentrumdeschelde@antwerpen.be 03.298.27.30.

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners