De politiezone Rivierenland ging samen met de politiezone Bodukap en de federale politie op zoek naar de voortvluchtige.© SVDS

Politie zoekt met helikopter en speurhond naar voortvluchtige nadat ANPR-camera ‘hit’ oplevert: “Ook derde persoon gevat”

Putte, Mechelen -

De politie heeft zaterdagavond intensief gezocht naar een voortvluchtige op grondgebied Putte. Daarbij werd ook een politiehelikopter ingezet. De zoekactie begon in Mechelen, waar een ANPR-camera een geseind voertuig had waargenomen. Uiteindelijk kon de man gearresteerd worden, net als zijn twee kompanen eerder.

bepr, tdk, svh

“Onze ANPR-camera leverde een hit op door de passage van een geseind voertuig. Het voertuig was geseind omdat het mogelijk gelinkt kon worden aan inbraken die gepleegd zijn in de Mechelse regio”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande van politiezone Rivierenland.

“Toen onze ploeg tot controle wilde overgaan ter hoogte van Putte, weigerde de wagen te stoppen. De bestuurder heeft daarop de vlucht proberen te nemen en negeerde alle aanmaningen om te stoppen. Wat verderop zijn de drie inzittenden uitgestapt nabij de Grensstraat en Leuvensebaan in een poging om te voet te vluchten”, klinkt het.

Twee van de voortvluchtigen konden onmiddellijk gevat worden, de derde kon de benen nemen. “Daar is zaterdagavond rond 21.30u een zoekactie voor op poten gezet, in samenwerking met de politiezone Bodukap en een speurhond en politiehelikopter van de federale politie”, aldus Van de Sande.

Om iets voor middernacht werd ook de derde voortvluchtige gearresteerd, nadat de speurhond de interventieploegen op de goede weg had gezet. (bepr, tdk, svh)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners