Het BSJ Team, met links vooraan ‘voke’ Luc Janssens, naast hem kleinzoon Seppe en rechts kampioen bij de dames Kiari Lenaerts.© kma

Voke Luc (67) en kleinzoon Seppe (14) racen samen in autocrossteam BSJ

Pulle, Pulderbos, Vorselaar, Grobbendonk -

Het BSJ Team hield zaterdag een eetdag in De Griffel in Pulle. De autopiloten, gespecialiseerd in zandcrossen, hebben er een gemotiveerd teamlid bij. Seppe Janssens (14) heeft nog geen rijbewijs, maar gaat met een Suzuki Swift dit jaar toch al wedstrijden rijden. Ook zijn ‘voke’ Luc Janssens (67) is piloot bij het BSJ Team.

Vanaf het jaar dat je veertien wordt, kan je al deelnemen aan zandcrossen. Deze discipline wint sterk aan populariteit de laatste jaren. Met een eenvoudige wagen kan je al aan de slag in deze boeiende autosport. Seppe zal met een Suzuki Swift aan de start verschijnen. Vanaf het jaar dat je achttien wordt en de stap naar de juniorreeks moet maken is een rijbewijs verplicht, maar nu rijdt Seppe dus ook al perfect in een handgeschakelde wagen, terwijl zijn leeftijdsgenoten hooguit van een brommertje beginnen te dromen.

De helpers in actie.© kma

“Ik heb het geleerd van mijn papa Sven en voke Luc”, vertelt de ondernemende knaap. “Zij rijden ook autocross.” Sven is nu wel even gestopt en zal het stuur weer in handen nemen als zijn vader Luc er de brui aan geeft, maar ook de grootvader van Seppe crosst nog vol grote goesting in zijn BMW. “Twee autocrossers in de familie is genoeg, drie is wat te veel”, lacht Sven. “Die wagens slikken toch wat brandstof tijdens zo’n race. Ik focus me nu op de technische ondersteuning binnen het BSJ Team, samen met Herwig en Peter.” Of hij niet ongerust is nu zijn pas 14-jarige zoon aan autocrosswedstrijden gaat deelnemen? “Waarom? Ik heb het vroeger zelf gedaan. Het zit in onze genen.”

Seppe woont in Vorselaar en studeert elektriciteit aan het Githo in Nijlen. “Maar zodra ik kan ga ik automechanica leren”, zegt hij. Grootvader Luc woont in Grobbendonk.

Kiari Lenaerts (23) uit Pulderbos van het BSJ Team was ook nog een piepjonge tiener toen ze met autocross begon, in de bandensporen van haar pa Herwig. Ze reed al snel de mannen voorbij en is nu Belgisch kampioen bij de dames en de superfinalekampioene.(kma)

© kma

© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners