De laureaten van de Junior Jourlistenwedstrijd samen met DF-voorzitter Bart Beheydt (links), Marc Elseviers, districtsschepen en jeugdauteur Hilde E. Gerard.© Marc Wouters

Junior Journalisten stoten door naar de nationale finale

Ekeren -

In de Stedelijk bibliotheek Driehoek kregen de laureaten van de Junior Journalist schrijfwedstrijd tweede graad middelbaar hun prijs. Vooraf vertelde jeugdauteur Hilde E. Gerard over haar werk.

De Junior Journalist is de grootste schrijfwedstrijd voor jongeren in Vlaanderen en Brussel. Via een Davidsfondsafdeling kunnen jongeren deelnemen aan de voorrondes. De schrijfwedstrijd Junior Journalist verloopt over 4 reeksen. “Er waren een 200-tal deelnemers, opvallend veel meisjes”, weet Bart Beheydt, voorzitter van de organiserende plaatselijke afdeling van het Davidsfonds. De laureaten van de vijfde, zesde lager en eerste en tweede middelbaar zijn dan ook allemaal meisjes: Michelle Meuleman (KA-Ekeren), Dina Al bakkal Bindach (Go! BS Kadee) en Fleur Cornelissen (Moretus). Eerder werd Hannelore Croisiau van Moretus in het cultuurcentrum Hof De Bist als winnaar van de derde graad middelbaar gelauwerd. Later dit jaar nemen de laureaten deel aan de nationale finale.

Vorig jaar werd de Ekerse laureaat Eneas Beuckelaers, leerling van het Atheneum Irishof in Kapellen in de categorie eerste graad middelbaar, tweede op de nationale finale in het Vlaams Parlement. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners