© Shutterstock

Zeven doden bij lawines in Oostenrijk en Zwitserland

Bij een reeks lawines in het westen van Oostenrijk zijn verschillende mensen om het leven gekomen. In Zwitserland kwamen twee mensen om en het dodentol in Oostenrijk is intussen opgelopen tot zeven. Nu het er hoogseizoen is voor wintersportliefhebbers, waarschuwen de autoriteiten nogmaals voor lawinegevaar.

tgBron: BELGA

Vrijdag kwam een 32-jarige Chinees om het leven in het bekende skioord Sölden nadat hij van de piste was afgegaan. Zaterdag viel nog een slachtoffer. Volgens het Oostenrijkse persagentschap APA gaat het om een 17-jarige Nieuw-Zeelander die ook ‘off piste’ was gegaan in Kaltenbach.

Zaterdagochtend werd bovendien een andere skiër dood aangetroffen in Vorarlberg die de dag ervoor als vermist was opgegeven toen de liften sloten, zo vertelde de politie. Volgens APA ging het om een 50-jarige man die in het Kleinwalsertal aan de grens met Duitsland om het leven is gekomen.

Zondag melden de hulpdiensten twee bijkomende slachtoffers. Zo kwam in het oosten van deelstaat Tirol de bestuurder van een sneeuwploeg om het leven. De hulpdiensten troffen volgens de politie het lichaam aan onder een sneeuwmassa. Het voertuig werd verrast door de lawine en meegesleurd.Ook in het Kaunertal, eveneens in Tirol, werd een lichaam gevonden. Het slachtoffer is waarschijnlijk een vermiste 62-jarige tourskiër.

Intussen zetten de hulpdiensten in Sankt Anton am Arlberg de zoektocht voort naar een 29-jarige skigids en een 33-jarige persoon uit Oostenrijk die hij begeleidde. Door het lawinegevaar was de zoektocht zaterdag onderbroken.

Door hevige sneeuwval en een sterke wind is er de afgelopen dagen meer kans op lawines in de gebieden Tirol en Voralberg. Experten roepen daarom op tot extra voorzichtigheid, maar toch zoeken veel sporters het avontuur buiten de reguliere pistes op.

Twee doden in Zwitserland

In Zwitserland zijn zaterdagochtend twee skiërs om het leven gekomen door een lawine. De twee waren van de piste afgegaan toen ze plots werden opgeschrikt door een lawine. Dat heeft de politie van het Graubündenkanton, waar het incident plaatsvond, bekendgemaakt.

Toen de groep skiërs over de bergkam passeerde brak de lawine boven hen los. Een vrouw van 56 en een man van 52 kwamen hierbij om het leven. Een derde skiër werd meegesleurd door de sneeuwmassa, maar bleef ongedeerd, zo meldt de politie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER