Githo in ’t licht was een project van leerlingen van het zevende jaar elektrische installaties.© Joren De Weerdt

Hoogtechnologisch licht en geluid brengt school in andere sferen: “Fascinerend om de wereld erachter te leren kennen”

Nijlen -

Leerlingen van het Githo in Nijlen hebben vrijdagavond samen met oud-leerlingen een indrukwekkend lichtspektakel georganiseerd in de school.

Bert Provoost

Githo in ’t licht was een project van leerlingen van het zevende jaar elektrische installaties. Ze kregen hulp van oud-leerlingen die actief zijn bij QBE, een bedrijf met een wereldwijde reputatie in de entertainmentindustrie met referenties als Tomorrowland, De Grote Schijn, Tour Nick Cave, Tour Rammstein en het EK voetbal. Samen ontwierpen ze een lichtspektakel.

“Tijdens de opbouw konden de leerlingen volop vragen stellen aan de medewerkers van QBE. Dat ging over de gebruikte materialen en technieken, maar ook hoe de werkdagen eruitzien en wat je in deze sector kan verdienen. Dat was enorm leerrijk”, zegt klasleerkracht Sam Theunis.

Jolan Delen, Loïc Wouters en Jesse Van den Bergh met leerkracht Sam Theunis.© Githo Nijlen

“Het is allemaal hoogtechnologisch en toch ook wel duur materiaal. Het was dan ook een uitdaging om hiermee te werken. Fascinerend is dat we een lichtspektakel gemaakt hebben waar de bezoekers heel wat effecten van licht en geluid zullen zien, maar waar wij met dit project ook de wereld die hierachter zit hebben leren kennen. Dat was absoluut de moeite”, zeggen leerlingen Jolan Delen, Loïc Wouters en Jesse Van den Bergh.

Drie sferen

Op drie plaatsen in de school werd er telkens een volledig andere beleving van licht en audio voorgesteld. Ook de Academie voor Beeldende Kunsten stelde een aantal kunstwerken tentoon. (bepr) 

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners