© BELGA

Alternatieve straf na racistische spreekkoren op RWDM: Beerschotfans moeten Africamuseum in Tervuren bezoeken

Beerschot kent zijn straf na de racistische spreekkoren van begin oktober op verplaatsing bij RWDM en voor de onrust tijdens de verplaatsing naar Beveren van twee weken geleden. Er wordt de club geen wedstrijd achter gesloten deuren opgelegd. Er moet wel tweemaal een delegatie van supporters en clubmedewerkers op bezoek naar het Africamuseum in Tervuren. Voor de onrust op Beveren krijgt Beerschot een boete van 5.000 euro.

Koen Frans

Op 8 oktober had een deel van de Beerschotsupporters zich misdragen tijdens de uitwedstrijd tegen RWDM. Op een bepaald moment scandeerde het uitvak “Dat is een vak vol makakken” richting het vak van de thuisploeg. Beerschot had nog een voorwaardelijke straf van vorig seizoen boven het hoofd hangen en vreesde dat het opnieuw een of meerdere wedstrijden achter gesloten deuren zou moeten spelen. Zover komt het niet. De club moet van de Kamer tegen Racisme en Discriminatie wel tweemaal een delegatie naar het Africamuseum in Tervuren sturen.

Het gaat dan telkens om een delegatie van (minstens) zeven supporters en twee clubmedewerkers. Als de club die alternatieve straf niet uitvoert, dan krijgt Beerschot alsnog een wedstrijd achter gesloten deuren aangesmeerd tijdens de Promotion Play-offs. Bij een volgend incident zal de Pro League ook geen alternatieve straf meer voorstellen, maar onmiddellijk een wedstrijd achter gesloten deuren opleggen. Voor de onrust op Beveren van twee weken geleden vorderde het bondsparket een boete van 5000 euro omdat de supporters daar na de late 2-0 van de thuisploeg meerdere stoeltjes op het veld hadden gegooid. Ook bij een dergelijk nieuw incident zal Beerschot in de toekomst een zwaardere straf krijgen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners