© BELGA

Jorre Verstraeten sneuvelt in Parijs snel op Grand Slam judo: “Op het WK moet het vijf keer beter”

Judoka Jorre Verstraeten (IJF 7) was zaterdag teleurgesteld na zijn uitschakeling in de derde ronde van de Grand Slam judo in Parijs. De 25-jarige Vlaams-Brabander moest zijn meerdere erkennen in de Fransman Romaric Bouda (IJF 59). Bouda pakte al na tien seconden een waza-ari en Verstraeten had verderop in de kamp geen antwoord meer in huis.

Jeroen De PauwBron: BELGA

“Dit mag niet gebeuren op dit niveau”, zei Verstraeten bij het verlaten van de tatami. “Ik begin heel agressief aan de kamp en maak een fout die me een punt kost. Ik was vervolgens verplicht minder verdedigend te kampen.” 

“Ik heb me laten verrassen in die eerste tien seconden”, zuchtte hij. “Je moet maximaal geconcentreerd zijn. Ik ben heel teleurgesteld. Ik wilde minstens de kwartfinale of halve finale halen, met het oog op het WK (7-15 mei in Doha, red.). De voorbije maanden waren moeilijk, met enkele blessures. Ik heb in januari op stage in Mittersill goed kunnen sparren, dat deed me deugd. Ik wilde verder gaan op die weg, maar helaas. Ondanks de ontgoocheling hoop ik dat dit toernooi een nieuwe start kan betekenen.”

Naar Tel Aviv en Antalya

Verstraeten begon zijn Grand Slam in Parijs in de tweede ronde, met winst tegen de Marokkaan Issam Bassou (IJF 48). In de eerste ronde was hij vrij.

Verstraeten wil in de voorbereiding op het WK nog extra ritme opdoen. “Ik wil zo veel mogelijk wedstrijden afwerken”, knikte hij. “Het moet vijf keer beter op het WK. Ik ga mijn twee kampen hier  grondig analyseren. Ik blijf ook hard trainen om mijn niveau omhoog te trekken. Er is nog tijd. Ik ga nog deelnemen in Tel Aviv en Antalya en er wachten nog stages in Brazilië en Frankrijk.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten