Thibau Nys wordt wereldkampioen op een manier die hij niet verwacht had: “Dit scenario beleefde ik alleen maar in mijn dromen”

Na een wereldtitel bij de junioren mag Thibau Nys ook een wereldtitel bij de beloften aan zijn palmares toevoegen. De 20-jarige Baalenaar maakte er in Hoogerheide in onemanshow van waarin niemand hem een strobreed in de weg kon leggen. “Dit was mijn grootste doel van het seizoen.

Maarten Vanhoof

LEES OOK. Demonstratie! Thibau Nys treedt in de voetsporen van zijn vader en wordt wereldkampioen bij de beloften na wonderlijke solo

“Ik nam een heel goeie start, maar dat was wel een beetje tegen mijn plan in”, vertelde een stralende Thibau Nys. “Ik zag dat Del Grosso en een andere Nederlander Small Birds als banden hadden gestoken. Ik startte met het hardste profiel, waardoor ik als eerste de bossectie en de technische zone moest induiken. Ik pakte onmiddellijk een meter of vijf en moest daarna blijven pushen om ze (de Nederlanders, red.) foutjes te laten maken.”

”Het was wel moeilijk om de hele wedstrijd alleen te rijden”, bekende Nys junior. “Ik had op de snellere secties van het parcours best wel wat wrijving, maar met de power die ik kon ontwikkelen reed ik uiteindelijk de perfecte race. Ik had niet verwacht op deze manier wereldkampioen te worden.”

“Ik wilde deze wereldtitel echt heel graag, dit is echt een droom. Ik werkte er heel hard voor. Omdat dit mijn grootste doel was dit seizoen, legde ik ook mezelf heel wat druk op. Ik mocht dan ook geen fouten maken in de wedstrijd.”

Nys zal volgend jaar wel niet in de regenboogtrui te bewonderen zijn. “Dit was mijn laatste wedstrijd bij de beloften. Ik ga volgend jaar naar de profs en probeer daar geselecteerd te worden voor de nationale ploeg.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden