Hubert met zijn vrouw aan de brandweerkazerne.© Mortsel TV

Brandweerman Hubert wuift Edegems korps na 51 jaar uit

Edegem -

Hubert Van Campfort (68) was liefst 51 jaar vrijwilliger bij het brandweerkorps van Edegem, maar neem nu afscheid. Zijn collega’s bedankten hem met een erehaag voor 51 jaar trouwe dienst. Ook zijn vrouw werd in de hulde betrokken.

Filip Spoelders

Het was de tweede keer in vrij korte tijd dat Hubert zo’n erehaag kreeg. In november 2021 mocht hij deze eer al ontvangen voor zijn vijftig jaar dienst. Nochtans had hij toen aangegeven dat hij eind januari 2022 zou stoppen. “We hebben Hubert kunnen overtuigen om nog een jaar door te gaan, maar nu geeft hij zelf aan dat het echt goed is geweest”, zegt luitenant Dave Schols.

Zestien jaar

Eigenlijk belandde hij door zijn ouders op zijn zestiende bij het vrijwillige brandweerkorps. “Zij baatten in 1971 café De Volkslust uit, waar de brandweer al zijn feesten hield. Mijn ouders wilden die feesten uiteraard behouden en mijn vader vroeg of ik niet bij de brandweer wilde gaan”, vertelt Hubert.

De erehaag van de collega’s van het brandweerkorps.© Mortsel TV

Hubert was onder andere aanwezig bij de instorting van het dak van het Lintse parochiecentrum meer dan dertig jaar geleden, hij hielp mee bij het blussen van de heidebranden in Kalmthout en hij herinnert zich zelfs nog een Edegemse pyromaan.

Snel beneden

Bij zijn afscheid mocht ook zijn vrouw niet worden vergeten. “Wanneer de pieper ’s nachts ging, stond ze sneller beneden dan ik om de garage en de poort achteraan te openen.”

Een dag na zijn pensioen werd Hubert 68 jaar zodat hij een extra feestje kon vieren. Vroeger werkte hij gedurende 36 jaar bij Atlas Copco.

© Mortsel TV

© Mortsel TV

© Mortsel TV

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners