Een eerdere bosaanplant in de Brede Zeyp.© Chris Van Rompaey

Oproep: plant mee een geboortebos

Koningshooikt -

Gezinsbond Lier-Koningshooikt en Natuurpunt De Wielewaal planten op zondag 19 februari opnieuw een geboortebos in de Brede Zeyp op de grens met Koningshooikt en Sint-Katelijne-Waver.

“Bijna tien jaar geleden plantten we ons eerste geboortebos aan de Brede Zeyp in Koningshooikt. Meer dan vijfhonderd ouders konden er hun boompje planten. Ook dit jaar slaan we met de stad en De Wielewaal de handen in elkaar voor de realisatie van een nieuw geboortebos”, zegt Erik Govers van Gezinsbond Lier-Koningshooikt.

“Alle kinderen die in de laatste vijf jaar zijn geboren, en hun zussen en broers, kunnen hun boompje komen planten om het bosgebied de Brede Zeyp te vergroten. Op zondag 19 februari 2023 tussen 11 en 15u verwachten we iedereen met een schop aan de Brede Zeyp ter hoogte van de Berlaarbaan 466 in Sint-Katelijne-Waver, op de grens met Koningshooikt. Breng gerust iedereen mee die samen met je kindje zijn/haar boom een eigen plekje in het bos wil geven. Je kindje krijgt na het planten een certificaat en zijn/haar naam verschijnt op het infobord naast het bos.” (cvr)

Inschrijven voor 11 februari op geboortebos.gezinsbondlier.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lier