Honderden rouwende motorrijders nemen afscheid van Outlaws-legende Willy ‘Penske’ Van den Weghe

Putte, Mechelen -

Vele honderden Outlaws namen zaterdagmiddag afscheid van Willy ‘Penske’ Van den Weghe (75), de oprichter van de afdeling van de Outlaws in Mechelen, de eerste afdeling van Europa. De man sukkelde al een tijd met zijn gezondheid en overleed op 15 januari. De plechtigheid vond plaats vanaf 12.30u in Klein Boom in Putte.

bepr

LEES OOK. Een uitvaart zoals enkel de Outlaws die organiseren: “800 kilometer rijden, maar geen moment getwijfeld om te komen”

Voor zijn afscheid zakten Outlaws uit binnen- en buitenland af. Voor de zaal stonden honderden motoren geparkeerd.

© Joren De Weerdt

“Het doet deugd dat er zo veel mensen afscheid komen nemen”, zegt kleindochter Chelsea. “Er zijn hier mensen uit Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, Spanje, Wales, Engeland, Ierland, Zwitserland, enzovoort. Mijn grootvader was een icoon en we gaan hem een waardig afscheid geven.”

© Joren De Weerdt

Vooraf verbroederden de verschillende landen met elkaar. Er stond ook een hamburgerkraam voor de ingang.

Vooraan in de zaal staan heel wat foto’s van Willy, met een mengeling van witte en zwarte bloemen. Zijn motorvest staat er ook uitgestald.

Na de plechtigheid trekken de Outlaws in kolonne naar het kerkhof in de Ziekenbeemdenstraat in Mechelen, waar de assen verstrooid worden.

© Joren De Weerdt

© Joren De Weerdt

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen