© BELGA

Een heel seizoen alles gewonnen, maar net op het WK wordt Lauren Molengraaf genekt door lekke band: “Nooit had ik een lekke band in de laatste twee jaar”

De 17-jarige Lauren Molengraaf startte in Hoogerheide als overduidelijke topfavoriete bij de junioren vrouwen, maar de Nederlandse haalde in eigen land het WK-podium zelfs niet. De boosdoener: een lekke band op zowat het slechtst denkbare moment. Molengraaf was dan ook zwaar ontgoocheld.

Jeroen De Pauw

LEES OOK. Canadese Isabelle Holmgren is verrassende wereldkampioen veldrijden bij junioren meisjes, lekke band gooit roet in eten voor topfavoriete Molengraaf

Tot halverwege koers was er geen vuiltje aan de lucht voor de Nederlandse die dit seizoen alles won. Ze bolde aardig mee in de kopgroep en leek nog krachten over te hebben. Maar op een zeer ongelukkige plek op het glibberige parcours, nog erg ver tot de materiaalpost dus, reed de 17-jarige lek. Game over.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De tranen vloeiden rijkelijk bij de Nederlandse na de finish: pure ontgoocheling. Voor een zevende plaats was Molengraaf niet naar Hoogerheide gekomen. “Je was zo geweldig teruggekomen”, probeert een verzorgster van het Nederlandse team haar te troosten. haar landgenote Puck Pieterse, topfavoriete bij de elite vrouwen, kwam Molengraaf troosten.

Molengraaf zelf reageerde ook kort op haar dramatische WK. “Ik had in de laatste twee jaar nooit te maken gekregen met een lekke band, zelfs niet op training. Net vandaag gebeurt het dan op een wereldkampioenschap, dit is echt pure pech.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden