© atv

Collega’s maken mensenketting als eerbetoon aan overleden sluiswachter: “Ik heb al zijn mails nog eens herlezen”

Antwerpen -

Dichte en verre collega’s van sluiswachter Kris Goossens kwamen zaterdagochtend samen om een minuut stilte te houden en een mensenketting te maken. Ze deden dat aan de Vaartkaai, waar Kris na de nieuwjaarsreceptie van de Port of Antwerp-Bruges vorig weekend met zijn fiets in het water terechtkwam en overleed.

Rebecca Van Remoortere

LEES OOK. Lichaam vermiste sluiswachter Kris Goossens (53) gevonden in Albertkanaal: “Een gewaardeerde en geliefde collega”

De 53-jarige sluiswachter Kris Goossens overleed vorig weekend toen hij met zijn fiets in het Albertkanaal belandde. Zijn lichaam werd zondag na een zoekactie op het water gevonden. Kris was onderweg naar huis van een grote nieuwjaarsreceptie van het bedrijf.

“Zijn overlijden heeft alle collega’s geraakt. Zelfs diegene die hem niet persoonlijk kenden. We waren allemaal op het feest dat fataal afliep voor hem”, zegt Aischa Vermeulen van Port of Antwerp-Bruges, die Kris zelf niet heeft gekend. Op haar initiatief kwamen de collega’s zaterdag samen aan de Vaartkaai.

“We willen onze steun betuigen aan de familie, we willen onze collega nog een laatste eerbetoon geven en we willen vandaag ook de onveilige situatie aankaarten van het fietspad hier vlak naast het water. We vrezen dat hier in de toekomst nog ongelukken zullen gebeuren.”

De collega’s vormden een mensenketting, hielden een minuut stilte en hadden dan duidelijk de nood om nog wat na te praten. Veel collega’s gebruiken het fietspad daar dagelijks voor hun woon-werkverkeer.

© Patrick De Roo

Gevoel voor humor

Ook voor Annelies Schroeyers en Bianca Weyten was het een heel moeilijke week. Bianca werkt op de planningsdienst van Port of Antwerp-Bruges en Annelies is haar leidinggevende. Bianca maakte het uurrooster van Kris en had geregeld contact met hem.

“Kris werkte in volcontinu shiften, maar hij deed nooit moeilijk over het uurrooster. Hij was een van de makkelijkste collega’s om een planning voor op te stellen. Kris was altijd vriendelijk, warm en had een goed gevoel voor humor. Ik heb deze week al zijn mails nog eens herlezen en het viel me nu pas op dat hij heel vaak afsloot met een smiley onderaan”, zegt Bianca.

“Werken was zijn passie. Wij hebben in het bedrijf heel veel verschillende sluizen, maar Kris had sinds januari een eigen post gekregen op de Noordkasteelbrug. Daar was hij heel blij mee. Hij werkte hard maar graag”, weet Annelies.

Annelies en Bianca waren ook op de nieuwjaarsreceptie. “Hij was er heel goed gezind, zoals wij allemaal trouwens. Ik ben blij dat we hem nog een gelukkig nieuwjaar hebben kunnen wensen.”

Andere aanwezige collega’s kenden Kris helemaal niet persoonlijk, maar vonden het toch belangrijk om even aanwezig te zijn. Zoals Yannic. “Ik ben hier uit respect. We zijn een bedrijf van meer dan duizend mensen, maar we willen toch allemaal onze betrokkenheid tonen. Op het werk was er deze week vooral opvang voor de naaste collega’s en voor de bemanning die mee is gaan zoeken naar hem in het water. Zij zochten mee naar een collega die ze kenden, dat moet een enorme impact hebben gehad op hen. Ik wil vandaag ook de verkeerssituatie hier aanklagen. Er is geen enkele afscherming tussen het fietspad en het water. En hier fietsen dagelijks zoveel mensen, ook heel veel collega’s. Hopelijk verandert er iets”, aldus Yannic.

De familie was op de hoogte van het herdenkingsmoment zaterdagochtend. Vanmiddag vindt de afscheidsplechtigheid van Kris plaats in het crematorium van Wilrijk.

 

© Patrick De Roo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV