Vechtartij op school in Beringen.© Het Belang van Limburg

Tiener in elkaar geslagen aan Limburgse school: “Oekraïense jongen werd geviseerd”

Beringen -

Er is een filmpje opgedoken van een jongen in een geel jasje die door een tiental medeleerlingen in elkaar wordt geslagen en letterlijk in de goot wordt gegooid. De feiten speelden zich af op 20 januari, de dag van de winterprik, tijdens de pauze in het Spectrumcollege in Beringen. Het slachtoffer zou een Oekraïense jongen zijn.

“Tijdens de pauze van het derde en vierde jaar brak er plots een zeer gewelddadige vechtpartij uit waarbij een Oekraïense jongen geviseerd werd”, vertelt een ooggetuige over de vechtpartij. “Het was een uit de hand gelopen sneeuwballengevecht”, zegt coördinerend directeur Eva Kuijpers van het Spectrumcollege in Beringen. “Jammer dat dit gefilmd en verspreid werd. De nationaliteit van de jongen wil ik bevestigen noch ontkennen. Maar de feiten kunnen echt niet door de beugel.”

Nultolerantie

“Onze school heeft een nultolerantiebeleid als het op geweld aankomt, dus er zijn drie tuchtdossiers ingeleid”, gaat directeur Kuijpers verder. “Deze leerlingen werden meteen na de feiten preventief geschorst en voor twee leerlingen is de tuchtstraf ondertussen uitgedraaid op een uitsluiting. Voor de derde leerling is er een weg naar herstel uitgetekend. Hij is ondertussen opnieuw op school. Het slachtoffer is zwaar getraumatiseerd; mede door zijn bijzondere thuissituatie, zeg maar. Hij wordt psychologisch begeleid en opgevangen door de diensten van onze school.”

(Dirk Selis)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER