Het was niet de eerste keer dat er een auto op het T-kruispunt aan het ziekenhuis rechtdoor reed.© RR

Auto smakt tegen houten paaltjes die gebouw moeten beschermen tegen aanrijdingen

Bornem -

Op het kruispunt van de Achterweidestraat met de Kasteelstraat in Bornem is vrijdag, kort voor middernacht, een auto ingereden op de houten vangrails die voor een appartementsgebouw staan. De houten paaltjes moeten verhinderen dat auto’s inrijden op het gebouw.

De auto kwam uit de Achterweidestraat en kon niet tijdig stoppen op het T-kruispunt. De wagen botste tegen de houden vangrails voor het gebouw. De klap was hevig. In de wagen gingen de airbags af. De 22-jarige bestuurder en drie inzittenden kwamen met de schrik vrij. Ze moesten niet naar het ziekenhuis. De politie kwam ter plaatse voor de vaststellingen van het ongeval. De wagen liep aanzienlijke schade op.

Het is niet de eerste keer dat er een auto rechtdoor rijdt op het kruispunt. In 2016 boorde zich een auto door de gevel en belandde in de slaapkamer van een bejaard koppel. Maar ook later kwamen er voertuigen tegen het gebouw terecht. Het gemeentebestuur plaatste uiteindelijk houten paaltjes om nog meer aanrijdingen tegen het gebouw te vermijden. Die paaltjes hebben vrijdagavond alvast vermeden dat er opnieuw een auto in het appartementsgebouw is terechtgekomen. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners