De lading bakstenen van deze tractor was veel te hoog geladen en niet gezekerd.© Politiezone Rivierenland

Politie stelt veel inbreuken vast bij controle op zwaar vervoer: “De stenen lagen op de rand, klaar om te vallen”

Willebroek -

Bij een controleactie op zwaar vervoer van de politiezone Rivierenland in Willebroek werden vrijdag verschillende vrachtwagen- en tractorbestuurders gecontroleerd. Daarbij werden een heleboel inbreuken vastgesteld. De politie schreef voor een totaalbedrag van 11.000 euro aan boetes uit.

Stijn Van de Sande

Twee gecontroleerde bestuurders droegen geen veiligheidsgordel, terwijl een andere helemaal niet met zijn lichte vrachtwagen de baan op mocht. De man bleek namelijk een levenslang rijverbod te hebben tot 14 februari 2121 wegens lichamelijke ongeschiktheid. Twee andere lichte vrachtwagens waren dan weer te zwaar geladen. Een ervan was niet alleen in het algemeen overladen, maar ook op de achterste as.

“Twee vrachtwagens waren tot boven de wanden geladen met bakstenen”, zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande. “Een chauffeur liet ook na om de onderrijbeveiliging van de container uit te schuiven. Het uitstekende gedeelte van de container was daardoor te groot en dus onveilig. Bovendien was de vrachtwagen te zwaar geladen. Bij twee andere vrachtwagens was de lading onvoldoende gezekerd en had een van de bestuurders de schakelorganen van zijn tachograaf niet correct gebruikt.”

Tractors

Tot slot werden er ook nog twee tractors uit het verkeer geplukt. Een ervan vervoerde grond en stenen en was zonder zekering tot boven de wanden gevuld. Een andere vervoerde bakstenen en was eveneens tot boven de wanden geladen. “Enkele bakstenen lagen op de rand, klaar om te vallen”, aldus Van de Sande. “De bestuurder had het ook nagelaten om een duplicaat van de nummerplaat te bevestigen op zijn aanhangwagen. De inspecteurs stelden eveneens vast dat de maximaal toegelaten massa van de aanhangwagen met maar liefst 4.810,4 kg overladen was.”

In totaal schreef de politie Rivierenland tijdens de controleactie voor 11.151 euro aan boetes uit. (svds)

“De stenen lagen klaar om te vallen”, aldus de politie.© Politiezone Rivierenland

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners