De leerlingen knutselden samen met de bewoners van het woonzorgcentrum.© De Zonnebergen

Leerlingen basisschool De Zonnebergen brengen bezoek aan woonzorgcentrum en knutselen samen met bewoners

Mechelen -

De leerlingen van het tweede leerjaar van GO! Basisschool De Zonnebergen in Walem (Mechelen) brachten deze week een bezoek aan woonzorgcentrum Rembertus. Ze knutselden samen met de bewoners en ervaarden hoe een dag in het leven van een bewoner eruit ziet.

Het bezoek maakte deel uit van het thema ‘Het zit in de familie’. 41 leerlingen uit het tweede leerjaar van basisschool De Zonnebergen gingen op bezoek in woonzorgcentrum Rembertus in Mechelen. In het wzc werden de zeven- en achtjarigen met open armen en veel enthousiasme ontvangen door de bewoners.

“Jong en oud knutselden samen voor Valentijn”, zegt Britt Dom, leerkracht in de eerste graad van De Zonnebergen. “Ze maakten onder andere een fruitsaté en speelden bingo. Maar de kinderen genoten vooral van het beschilderen van de ramen en het uitproberen van de bedlift. Dat was een hele belevenis die ze allemaal fantastisch vonden.”

De kinderen ervaarden zo vanop de eerste rij hoe een dag in het woonzorgcentrum eruit ziet en wat de bewoners er allemaal doen. “Alles werd in een begrijpelijke taal uitgelegd”, klinkt het. “Zo kregen de kinderen ook een boeiende toelichting over dementie. De grootouders van veel kinderen verblijven in een woonzorgcentrum. Voor de leerlingen was het dan ook fijn om nieuwsgierig te mogen rondwandelen en samen met de bewoners activiteiten te doen.”

De ramen van het woonzorgcentrum werden door de leerlingen beschilderd.© De Zonnebergen

(svds)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners