© BFM

Nieuwe aanslag: onbekenden gooien explosief naar woning in Borsbeek, schade is aanzienlijk

Borsbeek -

Onbekenden hebben vrijdagnacht een aanslag gepleegd op een woning in de De Robianostraat in Borsbeek. De daders gooiden een explosief binnen in de inkomhal. De schade is aanzienlijk. Volgens het parket van Antwerpen gaat het niet om een drugsgerelateerde aanval.

vdaa

Buurtbewoners werden rond vier uur in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een luide knal en het gerinkel van glasscherven, die over de volledig breedte van de weg werden weggeslingerd. Door de drukgolf van het explosief werd ook een dakkoepel weggeblazen. Wat het motief van de daders is, is nog niet duidelijk.

Samen met burgemeester Dis Van Berckelaer (Borsbeek Boven Alles) kwamen ook ontmijningsdienst DOVO, de lokale en de gerechtelijke politie ter plaatse. “Er zijn gelukkig geen gewonden of slachtoffers gevallen, maar de bewoners van de andere appartementen zijn wel erg geschrokken. Daarom hebben we een opvangplaats aan de overkant van de straat ingericht. De woningen zijn niet onbewoonbaar, dus de bewoners kunnen opnieuw naar huis”, aldus Van Berckelaer.

Omstreeks acht uur zaterdagochtend gaf de politie de De Robianostraat opnieuw vrij en kon onder meer het openbaar vervoer opnieuw langs zijn gebruikelijke route rijden.

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen