© Guy Meurs

Heist brengt een punt mee uit Tienen en is intussen dertien wedstrijden ongeslagen: “Tevreden met de uitslag, niet van de prestatie”

KSK Heist is nog altijd sterk bezig in de hoogste amateurafdeling. Al 13 matchen op rij verloor het niet. Ook vrijdagavond, op verplaatsing tegen Tienen, bleef het na een aangename pot voetbal 2-2. Opvallend: geen David Wijns bij Heist die in laatste instantie moest afhaken wegens ziekte.

Dries Van Thielen

Aanvankelijk had Heist het moeilijk met het blok dat Tienen opzette. Tot een heerlijk lage bal van Van Aerschot voorbij alles en iedereen ging – en voor de voeten van Mylan Carrasco belandde. Die kapte zijn tegenstander vrij en via een ongelukje ging de bal over de lijn – 0-1 voor Heist dat nu ontketend was. Een minuutje later ging het schot van Benhamou nipt naast.

Plots stond KVK Tienen voor de kooi van Van Aerschot. Laag schot van Saidi en de bordjes hingen, toch wat ten onrechte, alweer in evenwicht.

© Guy Meurs

Tienen-doelman Bouzian (Ex-KV Mechelen) vond de gelijkmaker ook wat onterecht, zo bleek. Hij trapte uit, tegen een speler van Heist en Orye bedankte door de 2-1 in twee tijden binnen te leggen. “Tja, dat was een cadeautje”, zag de coach ook. Maar daarna maakte Tienen het ons wel heel erg moeilijk.”

Inderdaad, want Tienen ging meteen op zoek naar de gelijkmaker, maar het schot van Arne Naudts aaide de binnenkant van de paal. Na de pauze ging Tienen op dat elan verder. Uiteindelijk raakte een strak schot van Yagan een Heists been en zo vloog de bal in doel.. Meteen reactie van Heist maar Matt Jannes kwam een schoenmaat te kort en ook de kopbal van Benhamou, doorgekopt door Augustynen, ging net over.

“Voor de neutrale toeschouwer was het inderdaad best een leuke partij”, gaat de coach verder. “Alleen ben ik niet tevreden over de prestatie van mijn jongens: passes kwamen terecht in de verkeerde zone en zo waren er nog slordigheden. Als Heist zijn we beter gewend. Maar dat is wél de verdienste van Tienen.”

© Guy Meurs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen