In de Visbeekstraat in Vosselaar moeten snelle speed pedelecs verplicht het fietspad gebruiken.© RR

Lokaal bestuur geeft aan waar speed pedelecs moeten rijden

Vosselaar -

Met de plaatsing van specifieke verkeersborden heeft het lokaal bestuur van Vosselaar aangeduid waar speed pedelecs moeten rijden. In de Visbeekstraat en Grotenhoutlaan in Vosselaar moeten deze snelle elektrische fietsen het fietspad op.

Speed pedelecs halen vaak een snelheid tot 45 kilometer per uur en bevinden zich geregeld tussen de fietsers en het gemotoriseerd verkeer. Dat leidt tot wel eens tot conflicten met andere weggebruikers. Volgens de wegcode mogen deze fietsen vrij kiezen om op wegen met een maximale toegelaten snelheid van 50 kilometer per uur het fietspad te gebruiken. Ligt de opgelegde snelheid hoger, dan moeten de speed pedelecs verplicht het fietspad te volgen. Er zijn ook speciale verkeersborden die aangeven waar de speed pedelecs al dan niet welkom zijn.

Het lokaal bestuur van Vosselaar paste een aantal verkeersborden intussen aan voor speed pedelecs.

“Zoals overal, kunnen snelle elektrische fietsers vrij kiezen om op wegen met een maximale toegelaten snelheid van 50 kilometer per uur het fietspad gebruiken, tenzij onderborden bepalen waar ze moeten fietsen”, luidt het bij de gemeente Vosselaar. “In de Visbeekstraat en de Grotenhoutlaan wordt het verplicht voor speed pedelecs om het fietspad te gebruiken. In eenrichtingsstraten waar fietsers in twee richtingen mogen rijden, worden speed pedelecs voortaan ook toegelaten.” (bvdl)

Dit zijn de verkeersborden die aangeven waar speed pedelecs (P) en bromfietsen (B) moeten rijden.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners