© rr

Verdachte van brandstichtingen in Antwerps flatgebouw blijft aangehouden

De raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van een 39-jarige Antwerpenaar bevestigd. De man wordt ervan verdacht brand te hebben gesticht in het appartementsgebouw in de Volkstraat waar hij zelf ook woont.

Bewoners van het appartementsgebouw in de Volkstraat op het Zuid in Antwerpen maakten zich al een maand zorgen over een reeks brandstichtingen in het gebouw. Sinds kerstavond werd meerdere keren brand gesticht in de gemeenschappelijke delen van het pand. Maandag was het opnieuw prijs, dit keer kon een bewoner de brandstichter op heterdaad betrappen, het bleek om een 39-jarige bewoner van het gebouw te gaan. De man vluchtte nog naar zijn appartement maar werd daar ingerekend door de politie, hij was er gloeiend bij want bleek zelfs tweedegraadsbrandwonden te hebben opgelopen. Na verzorging in het ziekenhuis werd de man opgesloten in de gevangenis. Vrijdag verscheen hij voor de raadkamer in Antwerpen. “De aanhouding van de verdachte is bevestigd”, meldt woordvoerster Kato Belmans van het parket in Antwerpen. De verdachte blijft dus nog minstens een maand in de gevangenis. Het onderzoek zal verder moeten aantonen of hij in aanmerking komt voor alle branden van de laatste maand.

Aan het begin van de reeks branden was al een andere bewoonster opgepakt, zij mocht na verhoor beschikken. Volgens haar zoon - zelf een brandweerman - was het uitgerekend de nu aangehouden man die destijds met een beschuldigende vinger naar zijn moeder had gewezen. “Nu komen alle buren met excuses, maar dat komt gewoon te laat. Toen ze valselijk beschuldigd werd, scholden ze haar onterecht uit. We zijn alles aan het regelen zodat ze nooit meer moet terugkeren naar haar appartement”, vertelde hij eerder in uw krant.

LEES OOK. Mogelijke pyromaan betrapt op Antwerpse Zuid, man beschuldigde medebewoonster na eerdere brandstichtingen

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Misdaad Antwerpen