© BELGA

Belgische outsiders maken zich geen begoochelingen voor WK veldrijden: “Wout en Mathieu steken erbovenuit”

Laurens Sweeck stond met een zilveren medaille dit jaar al op het podium van het BK en met brons op het EK, maar zondag hoopt hij om op het WK veldrijden zijn eerste mondiale podium bij de profs binnen te halen. En dat lijkt niet onrealistisch, na zijn eindwinst in de Wereldbeker en de goede vorm die hij al het hele seizoen etaleert.

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

Zijn beste resultaat op een WK is een vijfde plaats. Drie keer al finishte hij als vijfde maar daar hoopt hij zondag komaf mee te maken. “Maar eigenlijk moet niets meer dit seizoen”, vertelde hij op een persmoment van de Belgische ploeg. “Ik heb een paar mooie wedstrijden gewonnen en pak het eindklassement in de Wereldbeker. Het zou mooi zijn om nog een medaille te pakken, maar gemakkelijk wordt het niet.”

Want het niveauverschil tussen Sweeck en landgenoten Eli Iserbyt en Michael Vanthourenhout ligt dicht bij elkaar, en dan is er ook nog Lars van der Haar. “De snelheid zal hoog liggen op dit parcours. Het valt niet te vergelijken met de Wereldbeker. Het parcours is minder technisch en omdat het al een paar dagen droog is, valt het ook niet zo zwaar. Dus er zullen niet echt grote verschillen zijn. De vorm van de dag zal veel bepalen.”

Sweeck denkt niet aan de regenboogtrui. “Neen, Mathieu (van der Poel) en Wout (van Aert) steken er met kop en schouder bovenuit”, zegt hij. “Ik hoop op dat podium en dat zou al heel fijn zijn. Meer dan brons lijkt me moeilijk haalbaar, maar goed, de cross moet nog altijd gereden worden. De omloop is niet zo lastig,  alles ligt wellicht dicht bij elkaar. In Benidorm bleef alles lang samen en hoop je ook ergens, maar op het einde zie je dat ze dan toch nog het verschil kunnen maken.”

Het incident tussen Sweeck en Vanthourenhout van enkele weken terug zal niet meer spelen op dit WK in de Belgische selectie. “Voor ons is dat geklasseerd, de focus ligt nu op zondag”, eindigde de tweede van het BK in Lokeren.

© BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden