Dave Van den Brande: “In de Final 8 volgen nu acht wedstrijden waarna enkel de top zes doorstoot naar de play-offs.”© Erik Westerlinck

Basketbal  Top Division 1 Basics Melsele

Dave Van den Brande op titelkoers met Basics Melsele: “De ploeg is hongerig”

Melsele -

Coach Dave Van den Brande (40) sloot het eerste deel van de competitie via een zege bij Limburg United B (60-73) af met een elf op veertien. Daarmee doen de Waaslanders even goed dan titelverdediger Guco Lier.

Wim Redant

Ranstenaar Dave Van den Brande kaartte één van de pijnpunten van het nieuwe competitieformat aan nadat in Hasselt een overbodige wedstrijd werd gewonnen. “Voor beide ploegen stond er niets meer op het spel. Melsele was al zeker van de top vier, terwijl Limburg United al veroordeeld was tot de degradatiepoule”, vertelt hij. “We wisten dus vooraf dat het resultaat niet zou meegenomen worden naar de Final 8 waar enkel de resultaten van de wedstrijden tegen de ploegen van de top vier worden meegerekend. Voor Limburg United B gold hetzelfde principe, maar dan met het oog op de wedstrijden onderin. We probeerden dan maar enkele nieuwe dingen uit zodat de verre verplaatsing toch nuttig was.”

In de running voor de dubbel

“In de Final 8 volgen nu acht wedstrijden waarna enkel de top zes doorstoot naar de play-offs, aangevuld met de nummers één en twee van de Final 8 in de degradatiepoule. Vervolgens starten de kwartfinales met de nummer één tegen acht in een formule van Best of three.”

Melsele is nog steeds in de running voor de dubbel, want op zaterdag 18 februari trekt Dave Van den Brande met zijn team naar Waregem voor de halve finale van de Beker van Vlaanderen. “Je stoot niet elk jaar door naar de halve finales en dus hechten we veel belang aan die bekermatch die het eerstvolgende grote doel vormt. Het komt er nu op aan om slim om te springen met onze blessuregevoelige spelers, terwijl we technisch en tactisch de ploeg oppuntstellen. We lieten Leroy Anthonis al wat acties maken. Het komt erop aan om hem opnieuw in te passen, wat ook geldt voor Geoffrey Hockins. Vergeet niet dat we lang plays uittekenden zonder beide spelers. Ik zie dat de ploeg hongerig is. De wil om onze huid duur te verkopen is aanwezig. Het zal er vooral op aankomen om gezond te blijven.”

Vorig seizoen kroonde Guco Lier zich tot de verrassende kampioen, maar de Pallieters lijken ditmaal te bevestigen. “Met Joppe Mennes en Jo Van Buggenhout beschikt Lier over twee eersteklassers van Kangoeroes Mechelen en met Steven Ibens over een prima coach. Vorig jaar piekte Lier ook in de play-offs. Toch tip ik voor de favorietenrol eerder op Kortrijk Spurs en Donza, de toppers uit de andere reeks.“

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners