Het nieuwe café.© Patrick De Roo

Eerste Douwe Egberts café van het land strijkt neer in Kinepolis: “Koffie en film is een perfecte match”

Antwerpen -

In bioscoopcomplex Kinepolis huist sinds kort het allereerste Douwe Egberts café van het land. In een modern ogende setting kunnen cinefielen vooruit- of terugblikken op de filmvoorstelling met een vers tasje koffie, chocolademelk of thee. En hoewel je cinema en koffie misschien niet meteen in één adem zou noemen, blijkt het nieuwe concept aan te trekken. “Sinds de opening midden december, vinden cinemabezoekers vlot hun weg naar de koffiebar. We hebben zelfs als vaste klanten.”

“Koffie doet het al lang goed bij Kinepolis. Aan onze doe-het-zelfcorners worden dagelijks heel wat kopjes uitgeschonken. Het aanbod was een beetje basic, maar daar komt nu verandering in dankzij het nieuwe Douwe Egberts café”, vertelt Djino Janssens. Hij is een van de verantwoordelijken van het café.

Van de ‘heavenly hazel’ over een ‘latte vanille cold coffee’ tot een seizoensgebonden bakje troost met havermelk: sinds midden december biedt Kinepolis zijn bezoekers meer aan dan een koffie met melk en suiker. “Mensen vinden die specials aantrekkelijk. Dat ze hun koffietje krijgen van een vriendelijke medewerkster in plaats van uit een levenloze machine, is ook een plus. Voeg daar de sterke brand van Douwe Egberts aan toe en ze zijn verkocht.”

Djino Janssens voor de toog van de koffiebar.© Patrick De Roo

“Dat lag anders bij Leonidas, dat tot een tijdje terug in dat compartiment huisde”, gaat Janssens verder. “Klanten vroegen zich af welke koffie ze eigenlijk dronken. Bij Douwe Egberts weten ze wat ze krijgen. Het merkt staat gelijk aan kwaliteit, wat het allemaal wat eenvoudiger maakt om volk te trekken.”

Ideale locatie

Bij Kinepolis zijn ze dan ook blij dat Douwe Egberts de rol van Leonidas overneemt. “Douwe Egberts beschikt in Nederland al over een vijftal cafés in deze stijl. In België willen ze die lijn doortrekken. Omdat we sinds kort partners zijn, leek ons complex de ideale locatie om de eerste koffiebar in België te openen.”

Het café bevindt zich dicht bij de hoofdingang.© Patrick De Roo

Hoewel de koffiebar nog maar een paar weken open is, lijkt de keuze van Douwe Egberts toch al gerechtvaardigd. “We krijgen dagelijks heel wat klanten over de vloer. In eerste instantie vooral cinemabezoekers, want film en koffie zijn een perfecte match. Maar dat is geen vereiste. Onze barmedewerkster liet zelfs al optekenen dat er stilaan een vast cliënteel ontstaat van mensen die enkel en alleen komen voor een koffietje.”

“Hoe dan ook merken we dat er opnieuw leven in de ruimte komt, en dat is alvast positief. Nu is het allemaal nog nieuw en spannend, maar hopelijk zet die trend zich door wanneer het café iets meer gesetteld is”, besluit Janssens. (lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners