© atv

Kunstschaatsers willen snel een oplossing voor onverwachte sluiting schaatsbaan Antarctica

Wilrijk -

De Wilrijkse schaatsbaan Antarctica is sinds donderdagavond gesloten voor onbepaalde duur wegens veiligheidsredenen. Tijdens de coronapandemie had de schaatspiste het al moeilijk, dat gaf zaakvoerster Brigitte Van Dijck eerder al aan. De precieze reden voor de huidige sluiting is nog onbekend.

Met meer dan 3.000 vierkante meter oppervlakte is Antarctica de grootste schaatsbaan van ons land, maar deze week stonden de schaatsers voor een gesloten deur. De directie van schaatsbaan Antarctica liet via een persbericht op de toegangspoort weten dat de piste voor onbepaalde duur sluit.

“Vandaag 2 februari 2023 heeft de directie en het bestuur van de NV Antarctica (n.v.d.r. ijsbaan Antarctica te Wilrijk) beslist om de schaatsbaan te sluiten voor onbepaalde duur. De veiligheid van onze klanten is van primordiaal belang waardoor wij genoodzaakt zijn om deze sluiting door te voeren. Wij hopen hier op korte termijn meer duiding over te kunnen verschaffen.”

De leden van de kunstschaatsclub Antarctica Skate Wilrijk (ASW) ontvingen een e-mail waarin ze op de hoogte werden gebracht van de sluiting van de schaatspiste. De clublessen gaan niet meer door, maar ook de organisatoren van de club hebben geen extra informatie gekregen.

(bekn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV