De Verrebroekstraat moet dringend opgeknapt worden, met een grote omleiding tot gevolg.© dvk

Extra politiecontroles op omleiding Verrebroekstraat: “Verkeer weren dat daar niet thuishoort”

Verrebroek -

De politie gaat extra toezien op de omleiding die het verkeer moet volgen door werken in de Verrebroekstraat. Enkele inwoners van Verrebroek signaleerden dat daar vrachtwagens door de omleiding reden.

Dieter Verschooren

De omleiding voor de werken in de Verrebroekstraat veroorzaakt hier en daar overlast. Enkele inwoners van Verrebroek maakten gewag van vrachtwagens die door de omleiding reden, wat in principe niet mag. “Voor hetzelfde geld is dat een leverancier die daar in de buurt moet zijn, en dat mag uiteraard wel nog”, countert schepen van Mobiliteit Raf Van Roeyen (CD&V).

Tijdens de gemeenteraad vroeg Issam Benali (Vooruit) nog om eventueel enkele richting in te voeren om sluipverkeer te weren, maar dat is volgens Van Roeyen onbegonnen werk. “We hebben de politie nu wel gevraagd om extra controles uit te voeren op de omleiding om verkeer dat daar niet thuishoort te weren. Er is een omleiding speciaal voor vrachtwagens en die moet wel gevolgd worden. Verder horen we nog van onze buren in Meerdonk dat er hier en daar wat sluipverkeer is dat de omleiding wil afsnijden. Verkeer zoekt de eerste dagen van zo’n grote omleiding altijd nog wat de weg, maar dat zal ongetwijfeld beteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners