Pannenkoeken eten bij de heemkring in een geschiedkundige omgeving.© Filip Spoelders

Heemkring van Lint bakt zondag ongeveer vijfhonderd pannenkoeken voor een late Lichtmis

Lint -

Wie donderdag geen pannenkoeken kon eten voor Lichtmis krijgt zondag dankzij de Lintse heemkring Eugeen Goeyvaerts een tweede kans. In zijn oranjerie van het gemeentepark ontvangt het zijn gasten met verse ambachtelijke pannenkoeken, koffie, thee of een biertje.

De leden van de kring bereiden zich voor op pannenkoeken voor ongeveer tweehonderd gasten. “Aangezien we dubbele pannenkoeken serveren zullen we toch vier- tot vijfhonderd pannenkoeken moeten bakken. Het is een traditie voor onze vereniging, maar het is nu toch weer van 2019 geleden dat we Lichtmis hebben kunnen vieren. Hopelijk weten de mensen nog dat ze bij ons terecht kunnen”, zegt voorzitter Ludo Vekemans.

Twee pannenkoeken

De heemkundige kring geeft aan dat de pannenkoeken volgens een oud recept en met volle melk recht van de koe worden gemaakt. Twee pannenkoeken kosten 7 euro, inclusief koffie en thee. Met een lokaal bier erbij bedraagt de prijs 9 euro.

“Volgende maand organiseren we onze eerste opendeurdag van het jaar. Dan kunnen we onze bezoekers weer enkele nieuwigheden tonen”, kijkt Vekemans kort vooruit.

Zondag worden enkel de deuren van de oranjerie van 13 tot 18 uur geopend. (fisp)

Informatie

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners