De Poppy-zones in Kapellen en Hoevenen zijn volgende week© Jan Van der Perre

Politie rolt bende autodieven op die zich specialiseerde in het stelen van Poppy-wagens

Kapellen, Hoevenen -

De jongste weken kwamen er bij Politiezone Noord meerdere aangiftes binnen van Poppy-wagens die zowel in Kapellen als in Hoevenen waren gestolen. Ondertussen is de bende opgerold.

De Poppy-zones in Kapellen en Hoevenen werden de jongste tijd geteisterd door een dievenbende. Daarom besloot Poppy om de zones in de twee gemeenten tijdelijk te sluiten. In totaal werd geprobeerd om dertien Poppy-wagens te stelen. De bende ging effectief aan de haal met vijf deelauto’s. 

Politiezone Noord startte een onderzoek en dankzij de vlotte bijstand van de naburige zones PZ Brasschaat en PZ Schoten werden vrij snel drie van de gestolen auto’s teruggevonden. Twee ervan werden aangetroffen in Nederland.

Politiecommissaris Tom De Gent: “Ondertussen zijn alle gestolen voertuigen teruggevonden. De bende jonge twintigers is aangehouden en wordt voorgeleid voor de onderzoeksrechter.”

Nick Van den Eynde van Poppy: “Gelukkig worden we niet vaak geconfronteerd met een probleem zoals dat zich in Hoevenen en Kapellen heeft voorgedaan. We slagen er ook in om bij eventuele calamiteiten altijd kort op de bal te spelen. In de loop van volgende week kunnen de Poppy-zones in Hoevenen en Kapellen opnieuw worden gebruikt.”

(evdw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners