© BDD

Vermiste Walter Cambré (59) terecht: “We zijn al lang blij dat hij nog leeft”, reageert dochter

Of hij ooit nog terug naar huis komt, weet hij niet. Dat heeft de 59-jarige Walter Cambré aan zijn familie laten weten, twee weken nadat hij verdween en zij alles op alles zetten om hem terug te vinden.

aba

Hij ging nog naar de supermarkt om brood, confituur, appelsap en choco, maar met die boodschappen kwam hij nooit thuis, waar hij zijn gsm had achtergelaten. En dus maakte de ­familie van Walter Cambré zich grote zorgen. Ze zette zoektochten op poten, maar dinsdag liet de man zijn familie in een brief weten dat hij zich in het buitenland bevindt en gezond en wel is. Waar hij is, zegt hij niet. Maar de brief is in Frankrijk afgestempeld.

“We zijn al lang blij dat hij nog leeft”, zegt dochter Katrien aan zusterkrant Het Nieuwsblad. “Er gingen allerlei scenario’s door ons hoofd. We waren erg ongerust. Of we hem gaan opzoeken? Dat moeten we nog bespreken. Hij liet alleszins niet weten wanneer hij terug naar huis komt.”

De man kampte met mentale problemen, waardoor hij soms verward overkwam. “Maar het is zeker niet zo dat hij helemaal dement was”, aldus nog zijn dochter. “We waren nog volop bezig met doktersbezoeken. Hij stond al een tijdje op non-actief, omdat hij voelde dat werken minder goed lukte. We hopen maar een ding: dat hij snel terug naar huis komt.”

Voor de politie is het dossier daarmee gesloten. Want “verdwijnen is niet strafbaar”, zegt de federale politie.

LEES OOK. Twee weken vermiste Walter Cambré (59) terecht, familie ontvangt brief van hem vanuit Frankrijk: “We weten niet of hij terugkomt”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners