Volgende week is het weer zover in Pulderbos.© rr

Opnieuw Belgisch kampioenschap beste ijsjes maken bij Carpigiani in Pulderbos

Pulderbos -

Dertig ijsmakers dingen op 7 februari bij Carpigiani Benelux in Pulderbos mee naar de titel van beste ijsjesmaker van het land.

Kristin Matthyssen

De Carpigiani Challenge maakt deel uit van de Gelato Festival World Masters, de eerste voorronde voor het Europees kampioenschap in 2024 én het wereldkampioenschap in 2025. In het begin ging het kampioenschap ook al enkele malen door in de Gelato University van Carpigiani aan de Pulsebaan op de KMO-zone in Pulderbos, maar de voorbije edities vonden telkens plaats op de horecabeurs in Gent. 2023 vormt een terugkeer naar de roots. Het belooft een intense strijd te worden tussen 30 Vlaamse en Waalse kandidaten, die met grensverleggende smaken zullen meedingen naar de titel.

Voor Carpigiani draait het vooral om het samenspel van de goede smaak, textuur en balans van het ijs. Volgens huidig Belgisch Kampioen Julien Limbach van Gelato Giuliano (Antwerpen), in 2021 winnaar met zijn ijssmaak op basis van porcini-oliva nera & pistacchi, is deelnemen voor elke ijsmaker een must.

Wie er op het einde van de dag mag zegevieren, wordt bepaald door een professionele en internationale vierkoppige jury. Naar huis gaan met de beker betekent naast de Belgische titel dus ook meteen een ticket voor het Europees kampioenschap (2024). Idem voor zilver en brons.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners